Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri “Huzur Vakti” Temasıyla Başladı

Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, bu yıl “Huzur Vakti” temasıyla Konya’da başladı.

Programın gündüz bölümünde protokol üyeleri ve vatandaşlar, Şems-i Tebrizi Türbesi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua merasimine katıldı. Ardından Mevlana Caddesi’nden Mevlana Müzesi’ne “Huzur Vakti” yürüyüşü yapıldı. Müzede Mevlana’nın sandukası başında Kur’an-ı Kerim okunup Gülbang Duası gerçekleştirildi.

Törenler kapsamında Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Konya Valisi İbrahim Akın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri etkinlik programını tanıttı. Toplantı sonrası İstanbul Mushafı Konya Sergisi ve Mevlana Temalı Yedi Öğüt Sergisi açıldı.

Akşam bölümünde Mevlana Kültür Merkezi’nde ilk sema töreni icra edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, 11 gün boyunca Mevlana dostları için çok sayıda etkinlik planlandığını belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Mevlana’nın çağrısını bugünün insanına yeniden hatırlatmayı amaçladıklarını ifade etti. Vali İbrahim Akın ise huzurun küresel bir ihtiyaç haline geldiğini vurguladı.

Programda sunucu Ali Bektaş’ın Mesnevi dersi, sanatçı Ahmet Özhan’ın tasavvuf müziği konseri ve “Mevlevi Ayini Şerifi” yer aldı.

Anma etkinlikleri 7–17 Aralık tarihleri arasında konserler, sema programları, paneller, sergiler, söyleşiler ve atölyelerle devam edecek.