Jandarma can yeleği dağıttı

           BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Asayiş Botu Timleri, Türkiye’nin en önemli tatlı su merkezlerinden birisi olan Beyşehir Gölü’nde balıkçılara can yeleği dağıtarak yine örnek bir çalışmaya imza attı.
           Beyşehir Gölü üzerinde su ürünleri avı yapan balıkçı teknelerini durduran Jandarma Asayiş Timleri,  önce avcıların evraklarını kontrol etti, ardından teknede   can yeleği olup olmadığını sordu. Can yeleği olmayan avcılara can yeleği hediye eden ve giyinmelerine yardımcı da olan Jandarma ekipleri, faaliyetleri esnasında balıkçılardan mutlaka yeleği  kullanmalarını isterken can yeleği takmanın hayat kurtardığını, güvenlik açısından önemli olduğu uyarısında bulundu.

BALIKÇILAR UYGULAMADAN MEMNUN KALDI…

           Göl üzerinde kendilerini denetleyen Jandarma ekiplerinin can yeleği dağıtmasından çok memnun kaldıklarını dile getiren balıkçılar ise, ilk kez yaşadıkları bu uygulama nedeniyle Jandarmaya teşekkür etti.
           Balıkçı Fahri Tekin, can yeleği olmasına rağmen teknesine almayı unuttuğunu belirterek, “Can yeleğini taşırım ama çalışırken işimizi biraz zorlaştırıyor. Bizimkiler ceket gibi giymeli. Jandarmanın dağıttığı ise daha hafif, daha küçük ve kullanışlı. Bundan sonra devamlı takacağım.”dedi.
            Balıkçı Muhittin Leylek ise, teknesindeki can yeleğini çaldırdığını savunarak, “Tekneden kilitli olmadığı için çaldırdık. Jandarma haklı. Can güvenliğimiz açısından bundan sonra giyeceğiz. Meslektaşlarıma da can güvenlikleri açısından takmalarını tavsiye ediyorum. Geçenlerde oldu, göle düşen bir arkadaşımız eğer can yeleği olsa belki kurtulma şansı vardı.”diye konuştu.