Lise öğrencileri Bot Komutanlığını ziyaret etti

        BEYŞEHİR-Beyşehir Ali Akkanat Anadolu ve Vali Kemal Katıtaş Anadolu  Liselerinden bir grup lise öğrencisi, öğretmenleri nezaretinde Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’nı ziyaret etti.
        Bot Komutanlığı iskelesinde öğrenciler ile öğretmenlerini Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir ile Jandarma Botu Personeli karşıladı. Öğrenciler, Özdemir’e  teşkilat olarak çevreye ve doğaya yaptıkları katkı ile Beyşehir Gölü’nün korunmasına verdikleri destekten ötürü bir çiçek takdim etti.
         Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanı Astubay Üstçavuş Oğuz Çalışkan, öğrencilere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, Beyşehir Gölü’nün korumasını sağlayan birçok kurum ve kuruluş olduğunu, bunlardan birisinin de Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı olduğunu dile getirdi, ziyaretçilerine asayiş botu ve teknik kapasitesi ile yürüttüğü faaliyetler hakkında da bilgiler aktardı. Ayrıca, jandarma botunun özellikle göl üzerinde görev yapmaya başlamasının ardından yasak dönemde su ürünlerini avlamak isteyenlerin korkulu rüyası haline geldiğine vurgu yapıldı.
        Lise öğrencileri ve öğretmenler daha sonra merak ettikleri Jandarma Botu’na binerek kıyıda kısa süreli göl gezisine katıldı. Can yeleklerini giyerek jandarma botu üzerinde göl kıyıları gezdirilen lise öğrencileri, Jandarmaya bu faaliyetinden dolayı teşekkür etti.  



Diğer Fotoğraflar