Şükran Buluşmasında Sanatçı Dayanışması

HÜYÜK - Sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nün kurulduğu Çavuş Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalin ikinci gününe manken ve sanatçıların birlikte dayanışma göstererek sunduğu defile damgasını vurdu. Bir müddet önce hayata veda eden tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Çolpan İlhan’ın vefatından önce Çavuş Huzurevleri Derneği’ne bağışta bulunduğu 120 abiye kıyafet ve kostümleri mankenlerle birlikte ressam, heykeltıraş gibi sanatçılar üzerlerine giyerek defile programı ile katılımcıların beğenisine sundu. Mankenler Esra Engin ve Derya Yağız, sanatçılar ve Hüyüklü güzel sanatlar eğitimi gören bir üniversite öğrencisi ile birlikte sahne önünde opera ikizleri Sinem ve Didem Balık’ın seslendirdiği müzikler eşliğinde sundukları defile ile adeta izleyenlerin gözlerini kamaştırdı.  Defilede sergilenen kıyafet ve kostümlerin bugünden itibaren huzurevi yararına satışa çıkarılacağı açıklandı.
        Etkinlikte Grup Biz sevilen parçalarını seslendirirken, defilenin ardından sanatçı Erol Büyükburç ve 17 dilde şarkı seslendiren Kırımlı sanatçı Sevil Memetova mahalle sakinlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Türkçe eserler de seslendiren Memetova büyük beğeni toplarken, alanı dolduran vatandaşlar ve programı izleyen sanatçılar da kendisine zaman zaman eşlik etti. Ayna Grubu’nun solisti Erhan Güleryüz bazı sanatçılarla  Memetova şarkılarını seslendirirken alanda dans ederken,  programının ardından sahneye çıkarak kendisini sahne  performansından dolayı tebrik etti.
        Gecenin final bölümünde sahneye çıkan Erol Büyükburç ise sevilen parçalarını seslendirdi. Büyükburç, son şarkısını ise sahneye hep birlikte çıkan sanatçılarla düet yaparak hep birlikte söyledi.
        Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken ise etkinlikte yaptığı konuşmada,Şükran Köyü'nün artık Türkiye'de sanatçıların buluşma merkezi haline dönüştüğünü söyledi.  Bugüne kadar köyde 800'e yakın sanatçıyı misafir ettiklerini belirten Taşdiken, bölge insanına ise verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür etti. Taşdiken, "Bu sadece bir Çavuş, Hüyük, Konya, Beyşehir, Şarkikaraağaç ve Yalvaç, bu bölgenin bir projesi olmaktan çıktı artık sembol olarak bir Anadolu projesi haline dönüştü. Anadolu kültürünü, sevgisini, iyi niyetini, temizliğini ifade eden sembol bir mekan ve sembol bir proje haline geldi. Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nı önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası yapıyoruz. Bu gördüğünüz Türkiye'nin popüler sanatçılarının yanında önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa'nın da popüler sanatçılarını getireceğiz. Onları da aynı şekilde ücretsiz olarak buraya getireceğiz."şeklinde konuştu.
        Anadolu'daki en büyük sanatçı buluşması olarak nitelendirilen festivalin ikinci gününde Sonsuz Şükran Köyü'nün kurucusu yönetmen Mehmet Taşdiken'in "Aşk Ağlatır" isimli sinema filmi de alanda gösterildi.  Festivale katılan sanatçılar da söyleşi programlarıyla etkinlikte halkla buluşuyor ve yöneltilen soruları cevaplandırıyor.