Haber Detayı
05 Mayıs 2015 - Salı 09:22 Bu haber 15582 kez okundu
 
Beyşehir'de Gastronomi Şöleni
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, düzenlenen gastronomi (yiyecek içecek) şöleninde, meyve ve sebze ürünlerinden oluşan farklı lezzetler, birbirinden ilginç görünüm ve dekoratif süslemelerle görücüye çıkarıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Gastronomi Şöleni

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek  Yüksekokulu’nda mezuniyet töreni etkinlikleri kapsamında gastronomi şöleni düzenledi.
         Anamas Konukevi’nin bahçesinde düzenlenen şölene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Buğra Türker, SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Vekili Yrd.Doç.Dr. Yüksel Gürsoy, SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, SÜ Beyşehir Huğlu MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Mustafa Arslan, akademisyenler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrencilerle velileri katıldı.
         Gastronomi şöleninde  Türk mutfağının birbirinden seçkin farklı tat ve lezzetleri katılımcıların beğenisine sunuldu. Yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı açık büfedeki tat ve lezzetlerin arasında sergilenen karpuzdan gemi ve karpuzdan adam, pancar, turp, çilek, elma ve güllerden oluşan gül buketi, muzdan yunus, portakaldan ördek gibi yenilebilir meyve sebzelerden oluşan görsel sunumlar katılımcıların ilgisini çekti. Katılımcılar, açık büfe olarak sunulan Türk mutfağının seçkin lezzetlerinden tatmak için sıraya girdi.
        Beyşehir Ali Akkanat MYO Turizm Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Kocabaş, yiyecek içecek bilimi denilen gastronominin üniversite bünyesinde yıllardır eğitim yılı sonlarında mezuniyet töreni kapsamında etkinliğini düzenlediklerini vurgulayarak, "Bu etkinlikte sadece süslemeleri değil, diğer sunum ve teknikleri de göstermeye çalışıyoruz. Bu yıl yaptığımız karpuz ve diğer meyve sebzelerle süsleme ve dekorları yapmakta sağolsun çocuklarımız gayet güzel işler çıkardılar. Bunu daha da geliştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda da çok daha renkli ve güçlü dekorlar yapacağız. Bu da bir sanat, nasıl heykelin, resmin ve fotoğrafın bu sanatta sonu yoksa, dekorun da sonu yok, yenilebilir her şeyden görsel sunumlar çıkarmak mümkün. Burada karpuzdan gemi ve gül buketimiz vardı. Pancardan, turptan, havuçtan, çilekten, elmadan güller vardı, papağan vardı. Muzdan yunus, portakaldan ördek vardı. Etkinlikte sergilenen yemekler 9 haftalık bir uygulamanın sonucu ortaya çıktı. Biz her hafta en az 20-25 çeşit yemeği okulumuzda sunduk. 9 haftada bu sayı yaklaşık 250 civarına çıktı.”dedi.
        Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk ise, yüksekokulun turizm bölümlerinde yiyecek içecek üzerine eğitim alarak uzmanlaşan öğrencilerin yine maharet ve yeteneklerini gözler önüne serdiğini belirterek, Beyşehir'de yetişen öğrencilerin turizm sektöründe çok nitelikli elemanlar olarak Türkiye'nin en seçkin ve lüks otellerinde ahçı ve ahçıbaşı olarak görev yapabildiklerini belirtti. Öztürk, bunda en büyük emek ve katkının kaliteli bir akademik kadroya sahip olmaları olduğunu da sözlerine ekledi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesinde, , düzenlenen, gastronomi, (yiyecek, içecek), şö
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir'de Gastronomi Şöleni
Beyşehir'de Gastronomi Şöleni
Yorumlar
Haber Yazılımı