BEYŞEHİR-Beyşehirli Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir’in Konya’da açtığı Sille Sanat Sarayı’nda sadece fotoğraf değil, resim, heykel, grafik, seramik, tiyatro ve müzik gibi diğer sanatsal branşlarda da eğitim verileceği bildirildi.
Reha Bilir, yaptığı açıklamada, Konya’da kurduğu Sille Sanat Sarayı hakkında bilgiler verdi. Sille’nin Konya’nın tarihi bir mekanı ve çok eski yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu belirten Bilir, burada sanat etkinliklerini sürdürebilmek adına böyle bir sanat evini hayata geçirdiğini söyledi. Sille’de 100 yılı aşkın bir geçmişi olan eski taş bir binayı satın aldıktan sonra buranın aslına uygun olarak tadilatını yaptığını ve restore ettirdiğini belirten Bilir, “Burayı bir sanat evi haline getirdim. İsmini ise sanat sarayı olarak belirledik. Sille Sanat Sarayı’nda sedece fotoğraf eğitimi değil, resim, heykel, grafik, çini, seramik, tiyatro ve müzik gibi diğer sanatsal branşlarda da eğitimler verilecek. Bunların sergileri de olacak. Geçtiğimiz günlerde Sille Sanat Sarayı olarak birincisini düzenlediğimiz ulusal bir fotoğraf yarışması oldu. Bu Türkiye’de ilkleri barındıran bir etkinlik oldu. Ulusal basında da çok ses getirdi. Sille’nin tanıtımı adına da bu şunu gösteriyor; fotoğraf hakikaten bir beldenin tanıtımı için vazgeçilmez bir unsur. Ve fotoğraf sanatı da gün geçtikçe yaygınlaşıyor.”dedi.
Sille Sanat Sarayı’nın birinci katını sergi salonu olarak kullandıklarını da belirten Bilir, burada açılan sergiyi gezmeye gelen birçok ilköğretim okulu öğrencisinin belki de hayatlarında ilk kez bir sergiyi gezdiğine şahit olduklarını belirterek,şunları kaydetti:
“Atatürk’ün ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuştur’ sözünden yola çıkarak söylüyorum; ve doğru bir iş yaptığımı düşünüyorum. Zaten yöneticilerimiz de sağolsunlar bize çok destek oldular. Konya valimize, Selçuklu Belediyemize, Kültür ve İl Müdürlüğü ile diğer yetkililerimize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Sille Sanat Sarayı’nın bundan sonra daha da güçlenerek yoluna devam edeceğine inanıyorum.”