Haber Ara :

 

 

Yabancı ziyaretçilerin ‘ezan’ aşkı
Tapu ve Kadastro Teşkilatı 165 yaşı
Türkiye’de gündem freni patlamış ka
Üç aylar başlıyor
Kaymakam okullarda incelemede bulun
Gönüllü Hekimlerden Sağlık Taraması

Gönüllü Hekimlerden Sağlık Taraması

  Bu haber 04 ARALIK 2011, Pazar 20:09:03 eklenmiştir. 176 kez okunmuştur.
Gönüllü Hekimlerden Sağlık Taraması Beyşehir - Beyşehir'e bağlı Kurucuova beldesinde yaşayan vatandaşlar gönüllü hekimler tarafından sağlık taramasından geçirildi.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

 

Beyşehir - Anadolu Eko-Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği organizasyonu ile dernek üyesi gönüllü hekimlerden oluşan 15 kişilik sağlık ekibi, yerleşim biriminde sağlık taramasında bulundu. Sağlık taraması hakkında gazetecilere bilgi veren Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Ekmekçi, fakülte dekanlığının da bilgisi dahilinde toplam 15 kişilik bir sağlık ekibi ile Kurucuova beldesinde sağlık taraması yaptıklarını söyledi. Çalışmada, hedef kitlesinin tüm popülasyon olduğunu ifade eden Ekmekçi, "Bu çalışmada, özellikle onkolojik, olası bir kanser vakası sıklığı, türü ve bunların toplum sağlığındaki etkisini ayrıştırmaya çalıştık. Bir de ikinci hedef kitlesi seçtik. Günümüzde yaşlanan toplumun sorunları da artmakta. Onun için 65 yaş üstü hastalık olasılığı yüksek olan toplumda alzaymır tipi demans hastalığı, hipertansiyon, diyabet, şeker ve kolesterol yüksekliği gibi temel sağlık problemlerinin bir fotoğrafını çekmeyi hedefledik. Kurucuova Belediyemizin ve derneğimizin duyuruları sonucunda bize başvuran olgularımızı, özellikle sağlık ünitesi içerisinde tek tek sorgulamaya, mümkünse muayene etmeye gayret ettik. Ayrıca tıbbi ya da sosyal gerekçelerden ötürü bize ulaşamayan yaşlı toplumu da evinde ziyaret ettik. Bu hastalarımızın sağlık sorunlarını tespit ettik. Bunların ciddi bir kısmını yüzde 20'lik bölümünü bir üst basamak kurumu olarak üniversitemize ya da ilgili kuruluşlarımıza gönderilmek üzere yönlendireceğiz. Ve sağlık sorunlarını gidermenin ve tıbbi destek tedavilerinin yapılmasını sağlayacağız" dedi.
Anadolu Eko-Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Öztürk ise, iki ay önce büyük bölümü akademisyenlerden oluşan çeşitli bilim adamlarının da yer aldığı bir sivil toplum örgütü olarak adı geçen derneği kurduklarını anımsatarak, "Dernek olarak ilk icraatımızı doğa sevdalısı, derneğimizin de üyesi olan Selçuklu Tıp Fakültesi'nde görevli gönüllü hocalarımız eşliğinde Kurucuova beldesinde gerçekleştirdik. Burada sağlık yönünden mahrum olan hastalarımızı belediyemiz aracılığıyla Tıp Fakültesi hastanemize getirip orada tedavi ettireceğiz. Ayrıca, bu organizasyon kapsamında eko turizmin doğasına uygun olarak Beyşehir Gölü çevresinde geziler de yaptık. İlk gezimizi Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulmakta olan Sonsuz Şükran Köyü'ne gerçekleştirdik. Burada sanatçılar için yapılan kerpiç evleri inceledik. Zira, dernek olarak Kurucuova Belediyesi'nin bize tahsis ettiği bir alanda ahşaptan bungalov tarzı evler kurmayı ve kamplar inşa etmeyi planlıyoruz. Bu konuda çok ciddiyiz ve güzel cevaplar da aldık” diye konuştu.


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Facebook Facebook Digg Digg Google Google  
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmaz. Yazılan yorumlardan bgrt.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 


Untitled Document

 Firmalar 2

Untitled Document
 
Çiftçiden şükür duası
Hüyük’e “evet” dediler
Teknoloji tasarım ürünleri göz kamaştırd
Şampiyonluk kupasını böyle kaldırdılar
Minik öğrencilerden anneler günü etkinli
Beyşehir’e panoramik turlar
Böyle Milli Park Yok!
Sarı Kardeşler Dünya Şampiyonasında
Söz akademisyenlerde!
Seydibey büyüyor
Ak Parti'den Anneler Günü Programı
Elleriyle Balık Topluyorlar
İldeniz Türkiye şampiyonu
Midibüs ile Tır Çarpıştı 1 Ölü, 19 Yaral
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.

 

 

Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
bgrt Tel: 512 1030 Faks: 512 4325 bgrt@ttmail.com
Bu Site haber scripti Sistemi kullanilarak Gazi Soft Tarafindan Hazirlanmistir.