Haber Ara :
 

 

Ders Zili Çalıyor
3 Şubat 2012 BGRT haber
Bıçaklamada karar
Bu Gece Mübarek Mevlid Kandili
Taşçı'dan Kandil Mesajı
Günay Akkanat’tan destek istedi

Günay Akkanat’tan destek istedi

  Bu haber 03 Eylul 2010, Cuma 12:39:01 eklenmiştir. 283 kez okunmuştur.
Günay Akkanat’tan destek istedi Kubadabad saraylarının ayağa kaldırılması konusunda sponsor arayışı içerisine giren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ziyareti esnasında cep telefonundan aradığı Beyşehirli işadamı Akkanat’a destek ve işbirliği çağrısında bulundu.

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BEYŞEHİR-Beyşehir’e bağlı Gölyaka beldesindeki tarihi Kubadabad Saraylarını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bölgedeki tarihi dokunun ayağa kaldırılması konusunda Beyşehirli işadamı Ali Akkanat’tan destek ve işbirliği istedi.

            Hafta sonu Beyşehir’deki bazı tarihi mekanları ziyaret eden Günay’ın gezisi esnasında yaşanan gelişmelerle ilgili bugüne kadar basına yansıyan haberlerde yer almayan detay ve ayrıntıları, yine bakanı yakın takibe alan Beyşehir Göl Gazetesi gün yüzüne çıkarıyor.

            Kazı Başkanı Prof.Dr.Rüçhan Arık’a, tarihi mekanın ayağa kaldırılması konusunda ne kadar bir paranın gerekli olduğu sorusunu yönelten Günay, “Arkeoloji pahalı bir iştir” cevabı alınca sponsor arayışına girerek Beyşehirli hayırsever işadamı Ali Akkanat’tan destek istedi.

Yakından tanıdığı ve takdir ettiği Akkanat’ı, Beyşehir ziyareti esnasında hayata geçirdiği eserleri gördükten sonra daha çok takdir ettiğini ifade eden Günay, cep telefonuyla Akkanat’ı ararken, tarihi mekanın daha iyi noktalara getirilmesi konusunda Bakanlık olarak işbirliği teklifinde bulundu.

            Beyşehir’de gerçekleştirdiği üniversiteye yönelik son yatırımları konusunda işadamına teşekkür eden Günay, Akkanat’a tarihi Kubadabad saraylarını gezdiklerini belirterek, “Anadolu topraklarındaki en eski Selçuklu sarayı Kubadabad. İşte ben burayı onaracak bir sponsor arıyorum. Zaten tanıyorum öyle birini, dedim. Rüçham hocam da burada. Gerekirse buraya beraber de bakarız. Birlikte böyle simgesel simgesel adımlar atalım. Buradan çıkan çinilerin dünyada eşi emsali yok. Değerine paha biçilmez. İnşallah bayramdan sonra konuşalım.Ayrıca, benim gördüğüm kadarıyla bir üniversite kuracaksın Beyşehir’e. Öyle gözüküyor” diye konuştu.


Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Facebook Facebook Digg Digg Google Google  
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmaz. Yazılan yorumlardan bgrt.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 


Untitled Document

 Firmalar 2

 
Döviz
Alis
Satis
USD -
1.7457
1.7541
EUR -
2.2989
2.3100
Sterlin -
2.7630
2.7774
Türkiye geneli yol durumu hakkinda güncel bilgiler
Untitled Document
 
Göl üzerinde tehlikeli oyun
Akış'dan Kandil Mesajı
Kar mücadelesi sürüyor
Beyşehir'de İzci Kış Kampı
Huzurevi için imza toplandı
Beyşehir, meseleye Fransız kaldı
Beyşehir geriye gitti!
‘Kar’ mesaisi
MHP’den ‘yargı’ eleştirisi
“Beyşehir’in sorunlarını gündemden düşür
Kar yağışı keyfe dönüştü
Delege Taşkın Dedi.
Kaderine terk edildi
Sürücülere ceza yağdı
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.

 

 

Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
bgrt Tel: 512 1030 Faks: 512 4325 bgrt@ttmail.com
Bu Site haber scripti Sistemi kullanilarak Gazi Soft Tarafindan Hazirlanmistir.