Jandarma’dan Beyşehirli Annelere Uyuşturucu Konulu Seminer Verdi

BEYŞEHİR - Beyşehir’de jandarma ekipleri tarafından "En İyi Narkotik Polis Anne" projesi çerçevesinde, okullarda öğrencilerin annelerine ve anne adaylarına eğitim verildi.

 Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacı ile yürütülen çalışmalar amacıyla, “Şimdi, haydi, hep birlikte iş başına” sloganıyla, okullarda anne, anne adayları ve öğretmenlere eğitim verildi.

“En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimde Beyşehir Huğlu Mahallesi, Huğlu Fatih İlkokulu'nda annelere çocukların uyuşturucudan korunmasını sağlamaları ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bilgiler verildi.

Seminere katılan annelere narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, kullanım sonrası insan üzerindeki etkileri, narkotik madde çeşitleri, sentetik eczalar, uyuşturucu satılan, kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında devletin uyguladığı yasalar ve bağımlılıkla mücadele merkezleri anlatıldı.

Uzman personel, seminerin sonunda katılımcıların yönelttiği soruları cevaplandırdı.