Haber Detayı
25 Şubat 2015 - Çarşamba 17:15 Bu haber 9129 kez okundu
 
Ambulans Şoförüne Darp İddiası
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, gelen bir ihbar üzerine yola çıkan, ambulans sürücüsünün hasta yakınları tarafından darp edildiği ileri sürüldü.
Sağlık Haberi
Ambulans Şoförüne Darp İddiası

BEYŞEHİR - Edinilen bilgiye göre, Konya 112 komuta merkezinden gelen bir vaka ihbarı üzerine, adrese intikal etmek için harekete geçen 112 ambulansı ekipleri, şehir merkezinden çıkış esnasında içerisinde hasta olan sivil bir aracı fark edince TOKİ kavşağından diğer şeride dönüş yaptı. Hastayı sivil araçtan ambulansa nakletmek isterken sedyeye yöneldiği sırada hasta yakınlarının hakaret ve saldırısına uğradığını iddia eden ambulans sürücüsü Halil İbrahim C., vakayı hastaneye ulaştırdıktan sonra 3 gün iş göremez raporu verilerek Beyşehir Devlet Hastanesi genel cerrahi servisinde tedavi altına alındı.
        Hastaneye gelen polise 3 kişi olduğunu belirttiği hasta yakınlarından şikayetçi olduğunu ifade eden Halil İbrahim C., "Nerede kaldınız, televizyonlarda da görüyoruz sizleri zaten dayağı hak ediyorsunuz' dediler, ardından hakaret ve tehditler savurarak beni yumruk ve tekmeyle darp ettiler. Doktor 3 gün iş göremez raporu verdi. Hasta yakınlarından şikayetçiyim" dedi.
         Ambulans şoförü, kendilerinin vaka ihbarına vakayı taşıyan aracın şehir merkezine yaklaştığının bildirilmesi üzerine çıkan ikinci ambulans olduklarını, hastayı taşıyan sivil aracın adrese yönlendirilen ilk ambulansla yolda karşılaşamaması üzerine böyle bir durumun yaşandığını savundu.
        Bu arada, Beyşehir İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Murat Özbek ile Sağlık Sen Beyşehir İlçe Başkanı Talip Akbulut ile ambulans sürücüsünün mesai arkadaşları da serviste tedavi altına alınan meslektaşlarını ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.
        Sağlık Sen Konya İl Başkan Yardımcısı Mesut Can ise, 112 ambulansı sürücüsünü yapılan fiziki saldırı olayını kınadığını açıkladı. Can, sağlık ekiplerinin görevi başında Beyşehir'de daha önce de bu tür saldırılara maruz kaldığına dikkati çekerek, bu saldırıların artık bir son bulmasını temenni ettiklerini, meslektaşlarının bu konularda da daime yanlarında ve destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, gelen, bir, ihbar, üzerine, yola, çıkan, ambulans, sürüc
Yorumlar
Haber Yazılımı