Haber Detayı
04 Ağustos 2019 - Pazar 17:59 Bu haber 10257 kez okundu
 
Başarı Çıtası Her Yıl Yükseliyor
BEYŞEHİR - Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) sonuçları 18 Temmuz 2019 perşembe günü açıklandı ve tercihler 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alındı. Adaylar şimdi heyecanla yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Başarı Çıtası Her Yıl Yükseliyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Ünal, sayısal puan türünde Türkiye genelinde 170.  Konya merkez dışındaki ilçeler arasında ise 1. olarak önemli bir başarı elde ederken, Konya genelinde de ilk sıralarda yer aldı.

2019 yılında mezun olan öğrencilerden 16'nın devlet üniversitelerinin tıp fakültelerine yerleşme şansı yakaladığı okulda, mezun durumundaki öğrenciler de eklendiğinde 25 civarında öğrenci bu başarı sırasının üzerinde yer aldı.

İlk mezunlarını 2015 yılında veren ve iki yıl önce proje okulu kapsamına alınan Fetullah Bayır Fen Lisesi, 2019 yılı itibarıyla 319 mezun verdi. Bu öğrencilerin liseye kayıt aşamasındaki başarı sırası dikkate alındığında devlet üniversitelerinde tıp fakültesine yerleşebilecek sırada 48 öğrenci bulunurken, bu sayı mezun olduklarında 85 seviyesine çıkmıştır. Dolayısıyla başlangıç ve mezuniyet aşamalarına bakıldığında sayının 48'den 85 seviyesine çıkmış olması dikkat çekici. Zira artış oranı 77'yi aşmış.

 "Devlet üniversitelerinde tıp fakültesi" gibi bir ölçü üzerinden değerlendirme yapılmasının nedeni, bu okullara yerleşmek bakımından elde edilmesi gereken başarı sırasından hareketle daha net fikir edinmenin mümkün olmasıdır. Bu sıra 2015'de 15500 iken, bu yıl 19600 civarında olması beklenmektedir.

Fetullah Bayır Fen Lisesi Okul Müdürü Bilal Bülent Alperen ise, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bu yıl beşinci dönem öğrencilerimizi mezun ettik. Okulumuz bir yandan fiziki açıdan yapılanma sürecini tamamlarken, bir yandan da akademik başarı adına ciddi bir disiplin içerisinde yoluna devam ediyor.

Geçtiğimiz öğretim yılında pansiyon binamız ve spor salonumuz hizmete girdi.  Ben bu vesile okulumuzun fiziki ihtiyaçları konu olduğunda desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle üç milyon Türk Lirası’nın üzerinde harcama yaparak okul binamızı ilçemize kazandıran Sayın Fetullah Bayır’a da tekrar teşekkür ediyorum. Hayır adına atılan her adıma destek olup, teşvik etmemiz önemli bir husus. Öte yandan yedi milyon Türk Lirası’ndan fazla kamu kaynağının okulumuzun inşa ve donatım sürecinde harcandığını hatırlatmak isterim. O halde,  devlet ve milletimizin daima kuvvetli olması için dua etmek ve çok çalışmak durumundayız.

'Kul hakkı' kavramının bilincinde hareket ederken, 'yeterli bilgi sahibi olmadan kanaat ortaya koymamak adına' özenli olunması hususunun önemini de hatırlatmak isterim. Öğrencilerimizin başarısıyla tüm çalışma arkadaşlarımla beraber gurur duyuyoruz. Onlar bölge ve ülkemizin geleceği adına önemli birer değer. Toplamda 319 öğrenciden 85 kadarını devlet üniversitelerinde tıp fakültesine yerleşebilecek seviyede mezun etti okulumuz. Bu sayıya gelecek yıl yeniden sınava girme eğiliminde olan öğrencilerimiz arasından da eklenenler olacak.

Bilindiği üzere öğrencimiz Ömer Faruk Ünal Türkiye genelinde 170. oldu. Konya'da da en başarılı öğrenciler arasında. Ömer Faruk, 2015 yılında okulumuza yerleşirken Türkiye geneli başarı sırası 2800 gibiydi. Şu an bulunduğu sıra ise 170. Kendisini ve ailesini tebrik ediyorum. Yine öğrencilerimizden Rukiye Melike Tekeli, Türkiye genelinde 849. olurken, sayısal puan türünde 16 öğrencimiz ilk 19000, EA puan türünde de 1 öğrencimiz ilk 5000’de. Geçen yıllarda mezun olup, yeniden sınava giren öğrencilerimiz de bu yıl çok başarılı sonuçlar aldı.

Öğrencilerimiz iyi birer fakülte kazansın diye emek verirken, bir yandan da 'kul hakkı' kavramının bilincinde, devlet ve milletini yürekten seven şahsiyetli insanlar olarak yetişsinler istiyor, bunun da gereğini imkanlar el verdiği ölçüde yapıyoruz. Öğrencilerimizin tamamına yakınından memnunuz. Onlar, ilçemiz ve ülkemiz adına güzel işlere vesile olacaklar inşallah.

Böylesine güzel başarılara vesile olan öğrencilerimizi ve ailelerini, yönetici ve öğretmen arkadaşlarım ile destek personelimizi kutluyorum. Okuldaki çalışmalara bir vesile ile katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başarı, Çıtası, Her, Yıl, Yükseliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı