Haber Detayı
29 Temmuz 2019 - Pazartesi 13:29 Bu haber 3531 kez okundu
 
Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim alan kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Altay, “Konya ve Saraybosna kardeşliği geçmişten aldığı güçle gün geçtikçe gelişiyor” dedi.
Eğitim-Kültür Haberi
Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna açılan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) eğitim alan kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Saraybosna Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilen açılışa katılan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Saraybosna Mevlevihanesi'nin yapılışı için 2011\'de protokol imzalayıp 2013\'te de açılışını gerçekleştirdiklerini, Mevlevihane’de birçok etkinlik düzenlediklerini ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

GÜZEL İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ KOMEK\'e olan ilginin kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirten Başkan Altay, “Türkiye gün geçtikçe güçleniyor ve yeni kurumlar aramıza katılıyor. TMV, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarımızla birlikte güzel işler yapmaya devam edeceğiz. İnşallah Türkiye güçlendikçe burada da gücünü farklı kurumlarla htirmeye devam edecek. Konya ve Saraybosna kardeşliği geçmişten aldığı güçle gün geçtikçe gelişiyor” ifadelerini kullandı. Başkan Altay son olarak, bu dönem Balkanlar'da 3 ülkede düzenlenen KOMEK kurslarında, 700\'den fazla kursiyere 9 branşta eğitim verildiğini de sözlerine ekledi.

ESERLERİ HAZIRLAYAN ANNELERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM

TMV Balkanlar Koordinatörü Salih Sağır, TMV\'nin 270 tane okulu olduğunu hatırlatarak, “Bu okullardan sadece bir tanesinde 1 yaşından 60 yaşına kadar öğrencimiz var. Bir yaşında olanlar şu anda evlerinde. Evde olanların her zaman gözlerinden öpüyoruz. Ama buradaki annelerimizin de bu güzel eserleri ortaya çıkardıkları için ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.

KOMEK, BOSNA HALKININ İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA DÜZENLENDİ

TİKA Saraybosna Koordinatörü Ömer Faruk Alımcı, KOMEK kurslarının yoğun ilgi gördüğünü vurgulayarak, “KOMEK, Bosna Hersek genelinde düzenlendi. Bosna Hersek\'in temel ihtiyaçları ve eksikliklerine çözüm olarak düzenlendi. Bosna Hersek halkının ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda düzenlendi” dedi. Mevlevihane’nin yapılışına büyük katkı sağlayan Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı da KOMEK ve TİKA iş birliğiyle düzenlenen sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Konuşmaların ardından; giyim, mefruşat, kâğıt rölyef, ıslak keçe, ahşap boyama, hediyelik eşya yapımı ve şiş örgü alanlarında eğitim gören kursiyerlerin yaptığı eserlerden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Saraybosna Büyükelçiliği Müsteşarı Özgür Şahin, Konya Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

KOSOVA'DA DA “KEÇE EL SANATLARI SERGİSİ” AÇILDI

Öte yandan, Kosova'nın Prizren şehrinde KOMEK tarafından verilen kurslarda başarılı olan öğrencilerin eserlerinin yer aldığı, “Keçe El Sanatları Sergisi” de Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj’ın katılımıyla açıldı. Başbakan Haradinaj, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Orkide Kadınlar Derneği ile Prizren Belediyesi Turizm ve Ekonomik Kalkınma Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kosova\'nın topluluklar arasındaki iş birliği açısından örnek bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Kosova, ülkede yaşayan tüm halklar ne kadar iyi durumdaysa özellikle de Kosova\'da yaşayan Türk halkı ne kadar iyi durumdaysa biz de o kadar iyi olabiliriz. Kosova halkı Türkiye Cumhuriyeti\'nin verdiği desteklerden dolayı son derece müteşekkirdir” diye konuştu. Türkiye\'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar da kadınların kalkınmasının bir ülkenin kalkınabilmesi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay, Saraybosna, KOMEK, Sergisinin, Açılışını, Yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı