Haber Detayı
08 Ocak 2019 - Salı 16:53 Bu haber 5356 kez okundu
 
Belediyesi Meclisi, Parka “Serhat Turak” İsminin Verilmesini Kararlaştırdı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezindeki bir parka Ülkü Ocakları Başkanı olarak görev yaparken, 4 yıl önce katıldığı MHP İl kongresi dönüşünde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Serhat Turak’ın isminin verilmesini kararlaştırdı.
Güncel Haberi
Belediyesi Meclisi,  Parka “Serhat Turak” İsminin Verilmesini Kararlaştırdı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezindeki bir parka Ülkü Ocakları Başkanı olarak görev yaparken, 4 yıl önce katıldığı MHP İl kongresi dönüşünde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Serhat Turak’ın isminin verilmesini kararlaştırdı.

Beyşehir Belediyesi Meclisi, 2019 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Murat Özaltun’un başkanlığında yapılan Ocak ayı olağan toplantısında, Beyşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çeşitli yatırımlara bazı kişilerin isimlerinin verilmesi konusu da gündeme geldi.

Toplantıda, Beyşehir belediyesi meclisi tarafından Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı olarak görev yaparken, 18 Ocak 2015 tarihinde katıldığı MHP il kongresi dönüşünde Konya-Beyşehir Karayolunda meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Serhat Turak’ın isminin İçerişehir Mahallesi, Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yanındaki parkın isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Sözkonusu park, bir süre önce gerçekleştirilen bir açılış töreninin ardından ilçe halkına hizmet vermeye başlamıştı. 

Belediye Başkanı Murat Özaltun, 2015 yılında yaşanan elim bir trafik kazasında ebediyete intikal eden Serhat Turak’ı  ölüm yıldönümü yaklaşırken bir kez daha rahmetle andıklarını belirterek, “Yaşanan kazanın ardından Serhat Turak kardeşimizin isminin yaşatılması için harekete geçmiştik. Beyşehir Belediyesi olarak Eşrefoğlu Camimizin bulunduğu tarihi misyonu olan İçerişehir Mahallemize bir park yapmış ve bu parkın isminin Serhat Turak’a verilmesi için MHP İlçe Teşkilatımıza bir öneride bulunmuştuk. Onlar da memnuniyetle karşılayınca isminin yaşatılması adına bu adımı atmıştık.  Keşke kardeşimizi geriye getirebilsek ama bu maalesef mümkün değil. Bu anlamda artık bu saatten sonra önemli olan onun ismini, anısını yaşatabilmekti. Belediye meclisimiz de bu son toplantısında parkın isminin Meclis toplantısında resmileşmesi için gerekli adımları atarak sözkonusu bu kararı aldı. Sadece bu parkımız değil, Belediye olarak ilçemizde hayata geçirdiğimiz bazı yatırımların isimlerini de ilçemizin bazı değerli insanlarına verme kararı aldık” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Belediyesi, Meclisi,, , Parka, “Serhat, Turak”, İsminin, Verilmesini, Kararlaştırdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı