Haber Detayı
16 Ekim 2019 - Çarşamba 19:00 Bu haber 5759 kez okundu
 
Beyşehir Belediye Meclisi Barış Pınarı Harekatına Tam Destek
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Meclisi, Suriye’de, Fırat’ın doğusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin (TSK) PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı ve başarıyla süren Barış Pınarı Harekatı’na destek bildirisi yayımladı.
Güncel Haberi
Beyşehir Belediye Meclisi Barış Pınarı Harekatına Tam Destek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Meclisi, Suriye’de, Fırat’ın doğusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin (TSK) PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı ve başarıyla süren Barış Pınarı Harekatı’na destek bildirisi yayımladı.

Beyşehir Belediye Meclisi’nin, Belediye Başkanı Adil Bayındır başkanlığında olağanüstü gündemle gerçekleştirdiği toplantıda hazırlanan destek bildirisi meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Adil Bayındır, meclisin açılışında yaptığı konuşmada,  “Vatanımızın birliğini, dirliğini, devletimizin büyüklüğünü eksiltmesin inşallah. Bizler bu vatanın gölgesinde yaşamayı, ömrü böyle tamamlamayı şeref addedenlerdeniz” ifadelerini kullandı.

Harekat esnasında şehit düşen şehitlerimiz ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Başkan Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu an mücadele eden evlatlarımıza, yiğitlerimize güç versin, kuvvet versin,  burunları kanamasın, ayaklarına taş değmeden  analarının atalarının yuvalarına geri dönsünler inşallah başararak… Bu Türk milleti ordu eğitmez, Türk milleti zaten kendisi bir ordudur. Hangi vatan evladı nerede vatan sathı mücadelesinde  yaşı ne olursa olsun, o genetiğimizden gelen, millet anlayışımızdan gelen, Türklükten gelen  karakterimizi her zaman sergileyen bir milletiz. O nedenle başta devletimizin yetkililerine, devletimizin büyüklerine,  devlet kademelerindeki  değerlerimize, Türk ordumuzun komuta kademesinden aşağıya kadar bütün hepsine Allah yardım etsin. Bizler  ‘devlet ayakta kalırsa, biz ayakta kalırız’ anlayışımız budur, felsefemiz budur. Bugün, gün samimiyet, gün birlik, gün omuz omuza olma günüdür. Bu duygularla ben meclisimizi açıyorum.  Alacağımız kararın ‘ülkemizin verdiği mücadelede tuzumuz olsun’ diye,  ‘biz de varız demek’ için ‘biz bu davanın ta kendisiyiz’ demek için  sizlerle beraber bir ortak karara imza atacağız. Onun için hepinize teşekkür ediyorum.”

DESTEK BİLDİRİSİNE MECLİSTEN TAM DESTEK

Öte yandan, AK Parti Grup Sözcüsü Eyüp Özpınar, MHP Grup Sözcüsü Ümit Gülol, İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Usta ile CHP Sözcüsü Reşat Tekin tarafından hazırlanarak meclis başkanlığına sunulan ortak bildiri, MHP Grup Sözcüsü Ümit Gülol tarafından okundu. Okunan bildiri, meclis üyeleri tarafından alkışlandıktan sonra oy birliği ile kabul edildi. Yayımlanan bildiride şu cümlelere yer verildi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın ülkemiz, bölgemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Öncelikle bilinmelidir ki, bu harekat Türkiye için bir tercih değil zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanıbaşında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır.

Defalarca gündeme getirdiğimiz güvenli bölge söylemi maalesef gözardı edilmiş ve çeşitli oyalamalar ile terör yapılanmasının bölgedeki tahkimatı sağlanmış, ülkemizin tüm uyarılarına ve güvenlik endişelerine rağmen bu yapı iktisadi, askeri ve siyasi yardımlar ile desteklenmiştir.

Ülkemizin her alanda bağımsızlığını tehdit eden kabul edilemez söylemler karşısında korkusuz, kararlı, tek yürek ve tek vücut bir duruş ile bu terör yapılanmasını bertaraf etmek için harekete geçiyor olmamız, ülkemizin iktisadi, askeri ve siyasi açıdan esaret altına alınamayacağını daha evvel çok defa olduğu gibi gene kanıtlamıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na karşı açıklamalar yapan bazı Avrupa ve Arap devletlerini, kendi çıkarları dışında hiçbir konuda birlik olamayan bu yapıların, Türkiye karşıtlığında ve mazlum coğrafyalardaki zulümlere sessiz kalmada birlik olmaları manidardır. Türkiye’nin ve bölgemizin huzuru ve istikrarı için hayati önem taşıyan Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin hem ülkemiz içerisinde hem de uluslararası platformlarda yapılan ve terör örgütlerinin propagandasını amaçlayan tüm açıklamaları şiddetle reddediyoruz.

Bu bağlamda, yerel ve uluslararası tüm taraflardan Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı çerçevesinde hedeflediği barış ve huzur ortamına ve adeta vatansızlaştırılan mültecilerin yeniden vatanlarına kavuşturulması gibi ulvi bir gayeye destek olamıyorlarsa dahi saygı duymalarını beklemek hakkımızdır. Bu bağlamda Beyşehir Belediye meclis üyeleri olarak hiçbir siyasi parti gözetmeksizin tek nefes, tek nefer olduğumuzu bildirirken, kahraman Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyoruz. Alah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin. Devletimiz ve ordumuz için hazırlanan ortak destek metnini dinlemiş olduğunuz için teşekkür ederiz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediye, Meclisi, Barış, Pınarı, Harekatına, Tam, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı