Haber Detayı
11 Kasım 2019 - Pazartesi 10:20 Bu haber 4570 kez okundu
 
Beyşehir’de Ata’ya saygı etkinlikleri düzenlendi
BEYŞEHİR - Beyşehir’de doğa tutkunları 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 81. Yıl dönümünde bisiklet tutkunları ve Treeking topluluğu etkinlik düzenledi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Ata’ya saygı etkinlikleri düzenlendi

BEYŞEHİR - Beyşehir’de doğa tutkunları 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 81. Yıl dönümünde bisiklet tutkunları ve Treeking topluluğu etkinlik düzenledi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Bisiklet Topluluğu ile Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 10 Kasım Ata’ya Saygı Bisiklet Turu’na Huğlu Bisiklet Topluluğu’na mensup bisikletçilerin de aralarında olduğu çok sayıda bisiklet tutkunu katıldı.

Beyşehir Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Varol, yaptığı açıklamada, bisiklet tutkunları olarak gerçekleştirilen etkinlikte katılımcıların Beyşehir ilçe merkezinde başlayan ve ilçeye bağlı Göçü Mahallesi’ndeki Kargın Pınarı’na geldikten sonra aynı güzergah üzerinden tekrar Beyşehir’e dönüşle son bulan tur kapsamında toplam 26 kilometre pedal çevirdiklerini belirterek, “Etkinlik münasebetiyle hem 81.yıl önce kaybettiğimiz Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmış olduk, hem de geride kalan Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla lösemili hastalar için pınar alanında buluştuğumuz fotoğraf kulübü üyesi fotoğrafçılarımızla birlikte maske takarak farkındalık oluşturmaya çalıştık. Katılımcılarımıza düzenlediğimiz turumuza verdikleri katkı ve desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

ikinci etkinlik ise; Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Treeking Doğa Yürüyüşleri Topluluğu işbirliği ile 10 Kasım  Pınargözü Mağarası Melikler Yaylası Ata’ya saygı yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, etkinliğe  (KONTREK Konya Treeking) Konya  Doğa  ve Yürüyüş Severler Grubu ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’na mensup olan doğa tutkunlarının da aralarında olduğu 130 kişinin katıldığını söyledi.

Etkinlik için Beyşehir’den araçlarla Anamas Dağı’nın eteklerindeki Melikler Yaylası’na gittiklerini ve burada 8 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşü yaptıklarını belirten Büyükkafalı, “Ata’ya saygı yürüyüşümüzü tamamladıktan sonra geride kalan Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla lösemili çocuklarımızı da unutmayarak bu hastalığa dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla tüm katılımcılarımız hep birlikte maske taktı. Etkinliğimizde 15 yaşında iken “Hodgkin Lenfoma” kanseri teşhisi konulan Beyşehir’de yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencimiz Aysu Gümüşkan da aramızdaydı. O da yürüyüşün 2 kilometrelik bölümüne katıldı. Ardından Türk bayrakları açarak İstiklal Marşı’mızı hep bir ağızdan okumak suretiyle 81.yıl önce ebediyete intikal eden  cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı, minnet, rahmet ve özlemle anmış olduk. Etkinliklerimize verdiği destek ve katkıdan dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Ata’ya, saygı, etkinlikleri, düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı