Haber Detayı
08 Ekim 2019 - Salı 17:52 Bu haber 5839 kez okundu
 
Beyşehir'de 'Cami ve Hayat' konferansı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle "Cami ve Hayat" konulu konferans düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de 'Cami ve Hayat' konferansı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Cami ve Hayat" konulu konferans düzenlendi.

          Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde düzenlenen konferans Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve İlçemiz Ravza Camii İmam Hatibi Özgür Topçu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

          Açılış konuşmasını Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek yaptı. Kükrer konuşmasında; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren, Ekim ayının ilk haftasını ilk 1986 yılında  “Camiler Haftası” olarak ilan etmiş, o zamandan itibaren bu hafta “Camiler Haftası” olarak kutlanırken 2003 Yılından bu yana ise bu haftaya din görevlilerini de ilave ederek  “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır.  Hafta münasebetiyle her yıl farklı bir temayı ön plana çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki temayı ise "Cami ve Hayat" olarak belirlemiştir. Günde beş vakit camide bulunan, hatta zamanlarının çoğunu camide geçiren din görevlilerimiz, cami ile iç içe olmuşlar, adeta cami ile özdeşleşmişlerdir. Sadece camiye gelen cemaatle yetinmemiş görev yaptıkları yerlerdeki hastalar, çocuklar, yetimler, öksüzler, fakirlere de yakın ilgi göstermiş onların dertleriyle yakından ilgilenmişlerdir. Hafta münasebetiyle çeşitli faaliyetler yapılmıştır. Bunları sırasıyla şu şekilde sıralayacak olursak; Görev yapan ve ahirete irtihal etmiş din görevlilerimiz adına tüm Cami ve Kuran Kurslarımızda Mevlidi Şerif ve Hatimler Okunmuş dualar yapılmış ve yapılan dualarda ayrıca cemaatimizden ahirete irtihal edenlerde anılmıştır, tüm camilerimizde ağaç dikim kampanyası düzenlenmiş, Resmi Kurum ziyaretleri yapılarak Başkanlığımızın eserlerinden “Cami ve Hayat” isimli eser hediye edilmiş, hastane ziyareti gerçekleştirilerek hastalar ziyaret edilmiştir dedi.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir'de konuşmasında; İlk mescidimizin kabe olduğunu ve bu hususun Kur’anı Kerim'de Ali İmran Suresinde belirtildiğini dile getirdi. Ayrıca Peygamber Efendimiz önderliğinde yapılan ilk cami ise Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sırasında, Medine yakınlarında Kuba köyünde yapılan Kuba mescidi olduğunu söyledi. Bundan sonra ise camilerin büyük yerleşim yerlerinde ve şehir merkezlerinde inşa edilmeye başlandığını dile getirdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş; Beyşehir memleketimizin en önemli geçiş merkezlerinden birisi, Eşrefoğulları Beyliğinin merkezi kadim islam yurdu, Anadolu’nun en sadık köşelerinden biri. Ben bu topraklarda yetiştim, doğup büyüdüğüm toprakların güzel insanlarıyla bu salonda bulunmak benim için büyük mutluluktur şeklinde konuşmalarına başladı. Daha sonra "Mescitlerle ilgili kullanılan bir tabir var. Allah'ın evi tabiri kullanılır. Kabe'nin şubesi kabul edilir. Her bir mescit ve camimiz Kabe'nin şubesi kabul edilir. Bulunduğu il ve ilçede cami Kabe'nin şubesidir. Kabe nasıl ki insanları bir araya getirir ise camilerde insanları bir araya getiriyor. Camilerimizde insanlarımız manevi bir atmosferde rahmet yüklerine vesile olur. Rahmet yüküyle tekrar insanların içerisine geri dönmelerini sağlar. Camilerin esas işi ve fonksiyonu budur" dedi.

Konferans sonunda Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Dr. Ekrem Keleş'e Eşrefoğlu Camisi'nin minyatürünü hediye etti ve değerli bilgilerini Beyşehirlilerle paylaştığı için teşekkür etti.

Hafta münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren din görevlileri ve yakın zamanda emekliye ayrılan personele plaket takdimi yapıldı. Çekilen hatıra fotoğraflarından sonra program sona erdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 'Cami, ve, Hayat', konferansı,
Yorumlar
Haber Yazılımı