Haber Detayı
21 Aralık 2023 - Perşembe 22:48 Bu haber 82374 kez okundu
 
Beyşehir’de CHP Belediye Başkan Adayı Eczacı Rıdvan Şenyurt Oldu
BEYŞEHİR - 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Beyşehir Belediye Başkanlığı için müracaat eden Eczacı Rıdvan Şenyurt’u aday olarak gösterildi.
Siyaset Haberi
Beyşehir’de CHP Belediye Başkan Adayı Eczacı Rıdvan Şenyurt Oldu

BEYŞEHİR - 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Beyşehir Belediye Başkanlığı için müracaat eden Eczacı Rıdvan Şenyurt’u aday olarak gösterildi.

CHP MYK'sinin aldığı kararın PM'de oylanmasının ardından bazı seçim bölgesinin adayları açıklandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlık ettiği Parti Meclisi (PM) Toplantısı'nın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclislerinde bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirterek "MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM'de 160 seçim çevresi görüşüldü ve 125 seçim çevresi oylandı. Adaylar belirlendi" dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Konya’daki adayları şu şekilde;

Rıdvan Şenyurt Kimdir?

1974 yılında Almanya'nın Nürnberg şehrinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Konya'nın Beyşehir ilçesinde tamamladı. Yükseköğrenim hayatına 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde başladı.

Aynı yıl sınava girip İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı ve 1998 yılında mezun oldu. 2009-2011 yılları arasında Anadolu Üniversitesi AÖF Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi okudu. İstanbul'da bulunan Gedik, Esenyurt ve Yeditepe üniversitelerinde Psikoloji ve Siyaset dalında birçok eğitimlere ve zirvelere katılan Şenyurt; sertifika, katılım ve başarı belgeleri almaya hak kazandı.

Şenyurt halen Kapadokya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde yüksek lisans ve İstanbul Üniversitesi'nde Kültürel Miras ve Turizm bölümünde eğitim almaktadır.

25 yıldır eczacılık yapan Şenyurt, 2015 yılında CHP ilçe başkanı olarak siyasi başladı ve 2022 yılında milletvekilliği aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Aynı zamanda ADD üyesi olan Şenyurt, evli ve 3 çocuk sahibi ve B1 seviyesinde Fransızca bilmektedir.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, CHP, Belediye, Başkan, Adayı, Eczacı, Rıdvan, Şenyurt, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı