Haber Detayı
01 Aralık 2023 - Cuma 18:48 Bu haber 46691 kez okundu
 
Beyşehir'de Dünya Engelliler Günü Kutlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programla kutlandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Dünya Engelliler Günü Kutlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programla kutlandı.

Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, özel öğrenciler için hazırlanan işaret dili klibi izlenirken, şirinler gösterisi, ünlü taklitleri ve dans gösterileri beğeni topladı.

Özel öğrencilerin sahnelediği Hababam Sınıfı gösterisi, org ve ritim çalışmalarının ardından düzenlenen etkinlik sona erdi.

Öte yandan, Kültür merkezinde uygulama okulu tarafından sergilenen seramik çalışmalar da katılımcılar tarafından tam not aldı.

Programa katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı konuşmada, “Bugün burada çok anlamlı bir günü birlikte beyhude etmek, yaşamak ve birlikte engelli olan yavrularımızın gününde, onlara ne yapabiliriz, nasıl omuz verebiliriz diye toplanmış bulunuyoruz. 

İçinde bulunduğumuz şu günlerde Filistin’de ki o gözü yaşlı yavruları, o evladına sımsıkı sarılmış öldüğü halde ölmemiş gibi bağrına basan anaları gördükçe devletin iyiliğini devletin birliğini sağlayan dünya kamuoyuna 'masumların yanındayız' diyen başta saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranla buradan saygılarımı iletiyorum.

 Şuraya gelmek istiyorum, bugün ne oldum demeyeceğiz, yarın ne olacağım' demeyi bileceğiz. Demek istediğim şu ki bu dünyada engellilerin örnekleri vardır.

 Bunun en büyük örneği Amerika’nın devlet başkanı Franklin Roosevelt hem tenis oynamıştır, hem sporu bırakmamıştır, hem yüzmüştür ama o engelline rağmen devlet idare etmiştir. O yüzden bu engelli yavrularımızın derdini onların kabiliyetini, onların üreteceği şeyleri en iyi anneler bilir. Onu büyütenler bilir. Bağrına basan analardır. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Dünya, Engelliler, Günü, Kutlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı