Haber Detayı
11 Eylül 2019 - Çarşamba 16:22 Bu haber 6627 kez okundu
 
Beyşehir’de ilköğretim haftası kutlamaları
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ile birlikte başlayan ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Gazi İlkokulu’nda tören düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de ilköğretim haftası kutlamaları

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ile birlikte başlayan ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Gazi İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Gazi İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, milletleri esir veya hür yapan en önemli unsurun eğitim olduğunun bir gerçek olduğunu dile getirerek, “Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk istiklalini ve cumhuriyetini emanet ettiği Türk gençliğinin yetiştirilmesi ancak eğitimle mümkündür. Bu nedenle eğitim ülkemizin en öncelikli konusudur. Eğitime de o yüzden büyük önem vermekte ve büyük kaynaklar aktarmaktayız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, yeni bir eğitim yılının başlamasının mutluluğunu ve tatlı heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Biz biliyoruz ki, insan ve doğaya yapılacak olan her yatırım gelecek nesillere olan yatırımdır” dedi.

Gazi İlkokulu Müdürü Yusuf Karadağ ise, geleceğin teminatı olan körpe fidanlara ilk can suyu olacak eğitimi vermeye başlayacakları bu yeni eğitim dönemine erilmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından başlayan ilköğretim haftası nedeniyle ilçe protokolü tarafından kurdela kesilirken,  öğrencilerin sergilediği folklör gösterileri ilgiyle izlendi. 4’üncü sınıf öğrencileri ilkokula yeni başlayan minik öğrencilere birer çiçek takdim ettiği programda günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması,

Atatürk ve Eğitim konulu ilk dersin Rüstem Ertuğrul tarafından verilmesinin ardından aşure ikramı ile kutlama töreni sona erdi.

Törene, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İYİ Parti İlçe Başkanı Sezer Telli,  Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, kurum amirleri, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, ilköğretim, haftası, kutlamaları,
Yorumlar
Haber Yazılımı