Haber Detayı
04 Şubat 2019 - Pazartesi 11:30 Bu haber 6607 kez okundu
 
Beyşehir'de Karda Yürüyüş ve Kayak Keyfi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen kar yürüyüşü etkinliğinde katılımcılar kayak keyfi de yaşadı.
- Haberi
Beyşehir'de Karda Yürüyüş ve Kayak Keyfi

Beyşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Huğlu Dikenli Tepe Kar Yürüyüşü Etkinliği’ne doğaseverler ve dağcılar yoğun ilgi gösterdi.

Beyşehir’in yanısıra Konya, Ankara ve Seydişehir bölgesinden doğaseverler ile Mevlana Dağcılık Kulübü üyesi dağcıların da yer aldığı etkinlikte önce yüksekliği yer yer 1,5 metreye ulaşan kar örtüsü üzerinde yürüyüş gerçekleştirilen katılımcılar, ardından bin 800 metre rakıma sahip Dikenli Tepe’ye ulaştığında kayak yapmanın keyfini de yaşadı.

Etkinlik için buluşma noktaları olan Huğlu Mahallesi meydanında toplanan katılımcılar, beyaz örtü üzerinde 3,5 kilometrelik tırmanışla zirveye ulaştı. Doğa yürüyüşü esnasında güzergah üzerindeki değişik noktalara yanlarında getirdikleri ekmekleri de yaban hayvanlarının beslenme ihtiyacı için bırakan katılımcılar, zirvede etkinliği kar eğlencesine dönüştürerek kayak keyfi yapmanın da tadını doyasıya çıkardı. Doğa yürüyüşü etkinliği 3,5 kilometrelik iniş yürüyüşünün ardından son buldu.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, her yıl Şubat ayının ilk haftasında gerçekleştirdikleri ve artık geleneksel hale getirdikleri kar yürüyüşü etkinliğinin bu yıl 8’incisini düzenlediklerini belirterek, gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Büyükkafalı, etkinliğe  ilçe ve il dışından da gelen doğasever ve dağcıların da aralarında olduğu toplam 106 kişinin katıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Karda, Yürüyüş, ve, Kayak, Keyfi,
Yorumlar
Haber Yazılımı