Haber Detayı
18 Kasım 2023 - Cumartesi 17:17 Bu haber 47719 kez okundu
 
Beyşehir'de 'Kariyer Yolunda Tecrübe Paylaşımları, Yeni Bir Gelecek' Konulu Söyleşi
BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi yeni etkinliklerle öğrenci-sektör buluşmalarına hızla devam ediyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de 'Kariyer Yolunda Tecrübe Paylaşımları, Yeni Bir Gelecek' Konulu Söyleşi

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi yeni etkinliklerle öğrenci-sektör buluşmalarına hızla devam ediyor.

2023 yılı içerisinde bir çok bilimsel ve sosyal etkinliğe imza atan Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi, Ekim ayında gerçekleştirdiği Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi'yle büyük ses getirmişti. Turizm sektörünün öncü isimlerini bir araya getiren ILTC2023, turizm sektörünün önde gelen akademisyenlerini, profesyonellerini ve paydaşlarını bir araya getirerek turizm alanındaki son trendleri, sürdürülebilirlik çözümlerini, dijital dönüşümü ve sektörün gelecekteki yönelimlerini ele alan pek çok konuya ev sahipliği yapmıştı. Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi ‘’Kariyer Yolunda Tecrübe Paylaşımları: Yeni Bir Gelecek" konulu yeni bir söyleşiye daha imza attı.

‘’Yeni Bir Gelecek"

16.11.2023 tarihinde Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi ev sahipliğinde ‘’Kariyer Yolunda Tecrübe Paylaşımları: Yeni Bir Gelecek" konulu yeni bir söyleşi daha gerçekleştirildi. Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman'ın moderatörlüğünü üstlendiği ve Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet BİLGİÇ'in konuşmacı olarak katıldığı söyleşide Bilgiç, kariyerinde edindiği deneyimleri öğrencilerle paylaştı.

Sözlerine Bilgiç'e yaptığı katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Karaman, etkinliğin öğrencilere büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a da teşekkürlerini ileten Karaman, en yakın zamanda birlikte yepyeni projelere imza atılacağının sinyallerini verdi. ‘’Sizler bize ailelerinizin emanetisiniz, her biriniz benim için çok kıymetlisiniz’’

’Aile çok önemlidir’’

Öğrencilik yıllarından bugüne yaşadığı deneyimlerden bahseden Bilgiç ise, katılımcıları adeta bir zaman yolculuğuna çıkardı. Bilgiç ‘’Aile çok önemlidir, evinize gittiğinizde sımsıkı sarılın onlara, bir telefon açın ve nedensizce seni çok seviyorum çok özledim diyin’’ derken salona duygusal anlar hakim oldu. Söyleşide yaşadığı esprili anekdotları ve kariyerindeki komik anılara da yer veren Bilgiç, salondaki atmosferi zaman zaman gülme krizine çevirdi. Öğrenciler, sadece kariyer stratejileri değil, aynı zamanda iş dünyasındaki esprili yönleri de keşfetmenin keyfini çıkardılar.

Bilgiç: ‘’Bana her yerden ulaşabilirsiniz, Kafanızda Konya ve Beyşehir’le ilgili projeler mi var ya da Konya’ya geldiğinizde müzeye mi giremediniz, hemen bana ulaşın biz her yerdeyiz. ‘’ derken öğrencilerle söyleşi sırasında ödüllü kısa yarışmalar da düzenledi.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Abdullah Karaman, üniversitemiz ve Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi adına Ahmet Bilgiç'e teşekkür belgesi ve bir plaket takdim etti. Sektörde başarılı bir ismin deneyimlerini dinleyerek, sorularını sorabilen ve yüz yüze etkileşimde bulan öğrenciler söyleşiden mutlu ayrıldılar.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 'Kariyer, Yolunda, Tecrübe, Paylaşımları,, Yeni, Bir, Gelecek', Konulu, Söyleşi,
Yorumlar
Haber Yazılımı