Haber Detayı
29 Mayıs 2019 - Çarşamba 10:54 Bu haber 4187 kez okundu
 
Beyşehir'de Sinekle Mücadele Göl Üzerinde de Sürüyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, yaklaşan yaz mevsimi öncesinde belediye ekipleri tarafından yürütülen sinekle mücadele çalışmaları göl kıyılarında da sürüyor.
Yaşam Haberi
Beyşehir'de Sinekle Mücadele Göl Üzerinde de Sürüyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, yaklaşan yaz mevsimi öncesinde Belediye ekipleri tarafından yürütülen sinekle mücadele çalışmaları göl kıyılarında da sürüyor.

Beyşehir Belediyesi Veteriner İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ilaçlama ekiplerinin Beyşehir’de sinekle mücadeleye karşı yürüttüğü yoğun ilaçlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye’nin en büyük doğal tatlı su gölüne kıyısı bulunan Beyşehir ilçesinde yürütülen ilaçlama çalışmalarının sadece sivri sinek ve kara sinek değil değişik sinek türlerine karşı da devam ettiği belirtildi.


Bu kapsamda kronomit, tatarcık, çim sinekleri, similium, küçük sucul sinekler, yaprak ve kamışlarda üreyen afit sinekler, Mayıs ayı sinekleri gibi değişik türlerle de yapılan ilaçlama çalışmaları ile uçkun mücadelesinin etkin bir şekilde sürdüğü belirtilerek, şu ayrıntılara yer verildi: “Beyşehir ilçemizde, yaz mevsimine girilirken sinek şikayeti olmayan bir dönem için larva devresi olarak bilinen Şubat ayında Belediye ekiplerimizin başlattığı çalışmalar Haziran ayına yaklaşıldığı bugünlerde de hız kesmeden devam ettirilmektedir. Beyşehir merkezde oluşturulan 3 farklı araçlı ekibimiz mahalleler arasında gezerek ilaçlama çalışmaları yaparken, larva döneminin başlangıcından itibaren biyolojik larvasit ilaçlarıyla gerçekleştirilen mücadele de hız kesmeden sürdürülüyor. Buradaki amacımız larvaları yerinde yok etmeye çalışmak, bunun çabasını yürütüyoruz. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne kıyısı bulunması, Isparta ili sınırlarına kadar uzanan çok geniş bir havzada yer almamızdan dolayı daha etkin bir mücadelenin yapılması gerekliliğinin doğduğu bölgemizde, yürütülen ilaçlama çalışmalarına oluşturulan tekneli ekiplerimiz de destek veriyor. Göl kıyılarında, özellikle sazlık ve otluk alanlara kadar girilerek yürütülen ilaçlama çalışmaları, sineklerin yoğun olarak görüldüğü balçık ve bataklık kesimlerde de gerçekleştiriliyor. Bunun yanısıra kent merkezinde rutin ilaçlama çalışmalarının yanısıra, uçkun ve haşere oluşumuna zemin hazırlayan çöp konteynerleri, rögorlar, sulama kanalları, yağmur duyu drenaj kanalları, yol kenarlarındaki birikmiş sular, çöplük ve gübrelik alanlarda da sık sık ilaçlamaya yönelik mesai yürütülmeye devam ediliyor.

Ancak, özellikle rüzgarların çok estiği ve sık yön değiştirdiği günlerde artan sinek şikayetinin önüne geçebilmek için de vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerin arttığı nokta ve yerlerde de ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. İlaçlamaya yönelik ilçemizde yürütülen çalışmalar yaz döneminde de kesintisiz olarak devam edecektir.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Sinekle, Mücadele, Göl, Üzerinde, de, Sürüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı