Haber Detayı
30 Nisan 2019 - Salı 11:08 Bu haber 5951 kez okundu
 
Beyşehir'de Tarımda Biyolojik Mücadele
BEYŞEHİR - Beyşehir'deki, domates üretimi yapılan seralarda güve zararlısına karşı biyolojik ve biyoteknik yöntemlerle mücadele dönemi başladı.
Ekonomi Haberi
Beyşehir'de Tarımda Biyolojik Mücadele

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesindeki, domates üretimi yapılan seralarda güve zararlısına karşı biyolojik ve biyoteknik yöntemlerle mücadele dönemi başladı.

Beyşehir ilçesinde domates üretimi yapılan seralarda, domates güvesi zararlısı ile mücadelede biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri uygulamalı olarak çiftçilere anlatıldı.

Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan seralarda doğal denge ve insan sağlığı için biyolojik mücadele projesi kapsamında çalışmalar yürütülmeye başlandı.

Bu çerçevede, domates üretimi yapılan seralarda yapılan uygulamalı eğitim çalışmasında, üreticilere domates güvesi ile mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemler aktarıldı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Fevzi Tosun, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya ve il ve ilçe tarım teşkilatlarının teknik personellerinin de katıldığı uygulamalı eğitim çalışmasında, yaptığı konuşmada, çiftçilerin uygulamaya başlayacağı bu yöntemlerle kimyasal ilaç kullanımının önüne geçilmesi, zararlı böceğe karşı faydalı böceklerle ve feromon tuzaklarla mücadele edilerek doğa ve insan sağlığına olumlu katkılar sağlanması, sağlıklı ürünler yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Serada üretim yapan çiftçiler ise verilen uygulamalı eğitim ve destek çalışmalarından dolayı il ve ilçe tarım ve orman teşkilatı yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Tarımda, Biyolojik, Mücadele,
Yorumlar
Haber Yazılımı