Haber Detayı
23 Aralık 2023 - Cumartesi 13:15 Bu haber 45982 kez okundu
 
Beyşehir’de 'Yeşil Geleceğimiz İçin Birlikte Seyrediyoruz!' Projesi
BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi, öğrencilerini çevre bilinci oluşturmak ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için filmlerle buluşturuyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de 'Yeşil Geleceğimiz İçin Birlikte Seyrediyoruz!' Projesi

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi, öğrencilerini çevre bilinci oluşturmak ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için filmlerle buluşturuyor.

İki haftada bir gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikte çeşitli çevre ve iklim değişikliği temalı filmler ve belgeseller öğrencilerle buluşturulacak.

Projenin ilk etkinliği çerçevesinde gösterime sunulan film ise 2016 yılı yapımı olan Tufandan Önce “Before the Flood” belgeseli oldu.

Belgeselde, çevre aktivisti, BM İklim Değişikliği elçisi ve Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio yer alıyor.

 DiCaprio, filmde etkilenen yerleri bir bir ziyaret edip izleyicilerin karşısına çıkarken, gittiği destinasyonların yerel yöneticileri, devlet başkanları, akademisyenleri ve yerel halkıyla da söyleşiler gerçekleştiriyor.

Belgesel filmin gösteriminden önce kürsüye gelen Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdullah Karaman, yaptığı konuşma ile öğrencilerine seslendi.

Prof.Dr.Karaman, düzenledikleri film gösterimleri ile öğrencilere sadece eğlenceli bir zaman geçirilmesini değil, aynı zamanda çevre sorunlarına karşı duyarlılık geliştirmesini de beklediklerini anlatarak, “Bunu amaçlıyoruz. Hep birlikte, çevremizi koruma adına daha fazla bilinçlenmeli, daha fazla eyleme geçmeliyiz.

Unutmayalım ki, çevre bize bir miras değil, gelecek nesillere emanet edilmesi gereken kutsal bir sorumluluktur.

Turizmdeki bu büyük sorumluluğu içselleştirmeniz, bilinçli turizmci olarak hareket etmeniz gelecekteki başarılarınızı etkileyecektir.

Bir bölgeye gittiğinizde, sadece turist olarak değil, aynı zamanda çevre dostu ve kültüre saygılı birer ziyaretçi olarak hareket etmeniz, turizmi sürdürülebilir kılmak için atılacak önemli adımlardan birisidir.

Bizimle bugün burada bu sorumluluğu üstlenen öğrencilerimize, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliklere katılan öğrencilerimize fakültemiz tarafından çevre duyarlılığı/yeşil yolculuk sertifikası verilecektir” ifadelerine yer verdi.

Prof.Dr.Karaman sözkonusu proje kapsamında öğrencileri 10 filmle buluşturmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 'Yeşil, Geleceğimiz, İçin, Birlikte, Seyrediyoruz!', Projesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı