Haber Detayı
15 Mart 2024 - Cuma 13:15 Bu haber 55539 kez okundu
 
Beyşehir Devlet Hastanesi'nde Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi yöneticileri sağlık çalışanların bayramını kutlayarak karanfil takdim ettiler.
Sağlık Haberi
Beyşehir Devlet Hastanesi'nde Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi yöneticileri sağlık çalışanların bayramını kutlayarak karanfil takdim ettiler.

Hastane Başhekimi Uz.Dr.Sıtkı Küçükbuzcu kendisine eşlik eden Başhekim Yardımcısı Dr.Kutay Güven, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mesut Sodan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Parlakkaya ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı İlknur Gülol ile birlikte hastanede görev yapan hekimleri mesai yaptıkları alanlarda ve polikliniklerde ziyaret ederek 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayıp birer çiçek verdi.

Tıp Bayramı dolayısıyla başhekimlikten yayınlanan kutlama mesajında ise, insan hayatını her şeyin üstünde tutarak topluma kaliteli ve etkin sağlık hizmeti sunan, fedakarca ve büyük bir özveriyle mesleğini yerine getiren tüm hekimlerin bayramı kutlanıp çalışmalarında başarı dileklerine yer verildi.

Mesajda, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihi geçmişinden de söz edilerek, şunlar kaydedildi:

“14 Mart 1827’de ilk cerrahhanenin, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da Tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve ilk Tıp Bayramı kutlaması orada yapılmıştır. Tıp bayramı tıbbiyelilerin yurt savunma hareketinin de sembolüdür.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Devlet, Hastanesi'nde, Tıp, Bayramı, Coşkuyla, Kutlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı