Haber Detayı
15 Haziran 2023 - Perşembe 21:50 Bu haber 24790 kez okundu
 
Beyşehir Gölü'nde Av Sezonu Açıldı
BEYŞEHİR - Türkiye'nin önemli tatlı kaynağı olan Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağı sona erdi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Gölü'nde Av Sezonu Açıldı

BEYŞEHİR - Türkiye'nin önemli tatlı kaynağı olan Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağı sona erdi.

Beyşehir Gölü kıyısındaki Jandarma Burnu mevkisinde düzenlenen programda, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Konya'nın tarımda olduğu gibi su ürünleriyle de önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılıkla mümkün olacağını vurgulayan Ergin, şunları kaydetti: "Konya'da 176 göl, gölet ve baraj bulunduğu, Beyşehir Gölü'nde ise 10 çeşit balığın ticari olarak avlanabildiğini, balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için öncelikle av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, endemik türlerin korunması, istilacı türlerin göl ve göletlerimizden uzak tutulması gerekmektedir. Ayrıca balıklara en az bir kez üreme imkanı verilmesi için 15 Mart-15 Haziran arası av yasağı uygulanmaktadır. Boy yasağı ise yıl boyu devam etmektedir. Beyşehir Gölü'nde avlanan sazan için avlanma boyu 40 santimetre, sudak için de 26 santimetre belirlenmiş olup bu boydan kısa balıkların avlanılması yıl boyu yasaktır."

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü İç Sular Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Kaya da Beyşehir Gölü'ndeki zengin tür çeşitliliğine işaret ederek "Endemik türlerimiz var. Bizim henüz literatürümüze yeni girmiş Beyşehir'den iki tür tanımladığımızı da belirtmek istiyorum. Yakında yeni bir tür daha tanımlanacağını bildirmek istiyorum. Bizim Beyşehir'deki endemik ve doğal türlerimizin sayısı 16'yı bulacak." ifadesini kullandı.



Konuşmaların ardından göl kenarında yeni av sezonunun açılışı için dua edildi, balıkçılar tarafından kurban kesildi.

Sonrasında bazı balıkçı tekneleri, temsili avlanmayı gösterebilmek için limanlarından hareket edip göl sularına açıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü'nde, Av, Sezonu, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı