Haber Detayı
05 Aralık 2019 - Perşembe 10:45 Bu haber 6880 kez okundu
 
Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezinde kurulacak tekstil atölyelerinde avcı kıyafetleri dokunacak
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KOP bölgesinde mesleki gelişim, avcılık tekstil atölyesi merkezi” projesi hayata geçirilecek.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezinde kurulacak tekstil atölyelerinde avcı kıyafetleri dokunacak

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KOP bölgesinde mesleki gelişim, avcılık tekstil atölyesi merkezi” projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamında, av tüfeği üretiminin önemli merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde kurulacak tekstil atölyelerinde , avcılık kıyafetleri denildiğinde akla ilk gelen avcı yeleği ya da avcı montu, panço ve avcılık için gereken tekstil ürünleri dokunacak.

Beyşehir Kaymakamlığı sahipliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin proje ortaklığında hazırlanan “KOP Bölgesinde mesleki eğilişim, avcılık, tekstil atölyesi” projesinin taraflar arasında protokol sözleşmesi imzalandı.  KOP Mali destek programları (KOPSOGEP) “sosyal projeler” çerçevesinde kabul gören projenin protokol imza töreninde imzalar Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk tarafından atıldı.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık’ın da eşlik ettiği imza töreninde, imzaların atılmasından sonra projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve 500 bin liralık mali destek sağlanan proje kapsamında yürütülecek çalışmalara ilişkin bilgiler verirken, projeye konu olan Huğlu Mahallesi’nin, Türkiye’de av tüfeği imalatının ve daha sonra seri üretimin ilk olarak başladığı bir yerleşim merkezi olduğunu hatırlatarak, Huğlu’da üretilen tüfeklerin ise dünyaca tanınan bir marka durumunda olduğunu vurguladı. Konuk, burada üretilen tüfeklerin yüzde 80’inin 50’den fazla ülkeye ihraç edilmekte olduğunu da aktararak, “Bu proje sayesinde Huğlu’da kurulan tekstil atölyelerinde, avcılık kıyafetleri denildiğinde genellikle akla ilk gelen avcı yeleği ya da avcı montu, panço ve avcılık için gereken tekstil ürünleri dokunacaktır. Türkiye’de av tüfeği imalatının merkezi olan Huğlu mahallesinde av kıyafetlerinin dikilmesi bölge için elzemdir. Böylelikle KOP bölgesinde Huğlu Mahallesi, bu konuda misyonunu tamamlayacaktır. Ayrıca, yapılacak olan bu merkezde dezavantajlı bireylerin hiçbir mesleği olmayan kadınların, gençlerin istihdam edilebilirliği sağlanacak ve yeni iş sahaları oluşturulacak, üretim, pazarlama ve satış noktaları sayesinde istihdam artacaktır. Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin, Huğlu Mahallesi kooperatif bünyesinde kullanılacak olan 820 metrekarelik 3 katlı alanı tekstil ve beceri eğitim merkezi olarak kurulacak ve bu  alanın yerel halkın kolaylıkla ulaşım sağlayacağı mahalle merkezinde öncelikli alan niteliğinde olması da önemli bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Proje kapsamında yürütülen çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen Konya Milletvekilimiz Gülay Samancı Hanımefendi’ye, İlçe Kaymakamımız Yusuf Özdemir Bey’e, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız İhsan Bostancı Bey’e, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur Bey’e, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanımız Naci Tanık Bey  ve proje sorumlumuz Metin Yılmaz Bey ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, av, tüfeği, üretim, merkezinde, kurulacak, tekstil, atölyelerinde, avcı, kıyafetleri, dokunacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı