Haber Detayı
06 Temmuz 2019 - Cumartesi 09:49 Bu haber 9909 kez okundu
 
Beyşehir Kayabaşı Pazaryeri Camii İbadete Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Kayabaşı Mahallesinde; 2017 yılı Eylül ayında yeniden inşası için temeli atılan Kayabaşı Pazar Yeri Camii yeniden ibadete açıldı.
Güncel Haberi
Beyşehir Kayabaşı Pazaryeri Camii İbadete Açıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Kayabaşı Mahallesinde; 2017 yılı Eylül ayında yeniden inşası için temeli atılan Kayabaşı Pazar Yeri Camii yeniden ibadete açıldı.

Kayabaşı Camiileri Koruma Derneği öncülüğünde mahalle halkının maddi ve manevi yardımlarıyla 20 ay gibi kısa sürede yeniden inşa edilen cami için yaklaşık 1.165.000 TL harcandı. Osmanlı mimarisi örnek alınarak inşa edilen cami erkek ve bayanlar bölümü, abdest alma yerleri,şadırvan vb. iç ve dış görünümü ile muhteşem bir tarzda dizayn edildi.

Açılış törenine Beyşehir Kaymakam Vekili ve Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Çelik, Artvin İl Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu, Beyşehir Müftü Vekili Sami Büyükalkan, Derebucak Müftüsü Enes Uyanık, daire amirleri, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Metli, Çevre Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sonunda İzmir Kayabaşılılar Dernek Başkanı Duran İbrim tarafından Kayabaşı Camileri Dernek Başkanı Ahmet Kankaya’ya caminin inşasında göstermiş olduğu özverili çalışmaları sebebiyle plaket takdimi yapıldı.

Kılınan Cuma namazı sonrasında tüm davetlilere öğle yemeği ikram edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Kayabaşı, Pazaryeri, Camii, İbadete, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı