Haber Detayı
18 Ekim 2022 - Salı 23:18 Bu haber 6291 kez okundu
 
Beyşehirli Milli Judocu Emre Şanal, İspanya’daki Uluslararası Turnuvada Şampiyon Oldu
BEYŞEHİR - Fransa’da ailesiyle birlikte yaşayan Beyşehirli milli sporcu Emre Şanal, katıldığı İspanya’da düzenlenen Malaga Büyükler Judo Avrupa Kupası 2022’de +100 kiloda şampiyon oldu.
Spor Haberi
Beyşehirli Milli Judocu Emre Şanal, İspanya’daki Uluslararası Turnuvada Şampiyon Oldu

BEYŞEHİR - Fransa’da ailesiyle birlikte yaşayan Beyşehirli milli sporcu Emre Şanal, katıldığı İspanya’da düzenlenen Malaga Büyükler Judo Avrupa Kupası 2022’de +100 kiloda şampiyon oldu.

Emre Şanal, Fransa milli takımı adına +100 kiloda katıldığı 15-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen İspanya’daki uluslararası turnuvada rakiplerini peş peşe mağlup ederek finale kadar yükselme başarısını gösterdi.

Finalde de kendisine rakip olan Fransız Adrien Geoffroy’u mağlup etmeyi başaran Şanal, kilosunda birincilik derecesi elde ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Daha önce katıldığı şampiyonalarda da çok sayıda derecesi bulunan Şanal’ın elde ettiği son başarısı, sadece milli takımlarına gönül veren Fransızlar’ı değil, Fransa’da yaşayan Türkler ile ailesini de çok mutlu etti.

Uzun yıllardan beri Fransa’da ikamet eden Beyşehir doğumlu gurbetçi Nurettin Şanal, uluslararası turnuvada şampiyonluk kazanan oğlu 28 yaşındaki Emre’nin judo sporuna 6 yaşında başladığını belirterek, “Emre, Bosna-Hersek’te geçtiğimiz yıl düzenlenen Judo Avrupa Büyükler Kupası’nda da üçüncülük derecesi elde ederek bronz madalyanın sahibi olmuştu. 1994 yılında Fransa’da doğan oğlum Emre, ilk olarak 13 yaşında miniklerde Fransa Judo milli takımına seçildi.

İlk Avrupa şampiyonluğunu miniklerde 2013 yılında elde etti. Yaklaşık 50 civarında Fransa şampiyonluğu ve uluslararası turnuvalarda şampiyonlukları var.

Orta, lise eğitiminde judo okullarına devam etti. Liseden sonra üniversite eğitimi aldı ve master yaptı 6 yıl. Halen eğitimine devam ediyor, 1 yılı daha var. Mesleki kariyerinde judo antrenörlüğü de yer alıyor. Aynı zamanda, Paris’te bir kulübün lisanslı judo sporcusu. Son bir yıldır dizinde oluşan sakatlığı sebebiyle milli takımda olamadı ama yine milli takıma seçildi. Hedefi, olimpiyat oyunlarında oynamak ve çok sevdiği spor branşına antrenör olarak devam etmek istiyor. Özellikle Fransa’da yaşayan Türk gurbetçi ailelerinin çocuklarını bu spora kazandırıp uluslararası başarılara imza atmasını çok arzu ediyor. Kariyer planlamasında uluslararası judo antrenörlüğü de yer alıyor.” ifadelerine yer verdi.

Malaga Büyükler Judo Avrupa Kupası 2022’de kilosunda elde ettiği şampiyonlukla başarı kariyerine bir yenisini ekleyen Emre Şanal, üç kardeşten ortancası.

Ayrıca, ağabeyi ve kardeşi de siyah kuşak judocu ve saldırı ve savunma sporlarında tam donanımlı. Kardeşleri üniversite eğitimini tamamlarken, Fransa’da kendi okul tercihlerindeki işlerini sürdürüyor. Sporun insan hayatındaki değerini bilerek yaşıyorlar.

Türk milli kimliklerini hiçbir zaman unutmayan ve manevi duygularla yetişen bir ailenin çocukları olan Şanal Kardeşler, gurbette yaşayan Türk gençliğine de bu yönleriyle güzel bir örnek teşkil ediyorlar.

Fransız Tv kanalları da Şanal Kardeşlerin bu yetenekleri ve örnek kişiliklerini konu ettikleri programlarda Türk sporcuların başarılarından da övgüyle söz ediyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Milli, Judocu, Emre, Şanal,, İspanya’daki, Uluslararası, Turnuvada, Şampiyon, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı