Haber Detayı
09 Mayıs 2019 - Perşembe 17:23 Bu haber 3751 kez okundu
 
Büyükşehir Zabıta Şehrin Huzuru İçin Çalışıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ramazan ayı ile birlikte dilencilik yapanlara karşı denetimlerini artırdı.
Yaşam Haberi
Büyükşehir Zabıta Şehrin Huzuru İçin Çalışıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının gelişi ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında dilencilere yönelik çalışmalarını artırdı.

Şehir merkezinde başta ana caddeler ve trafik ışıkları olmak üzere cami önleri ve kalabalık noktalarda denetimlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, vatandaşları dilencilere para vermemeleri konusunda uyarıyor. Trafik ışıklarında bekleyen araçların aralarına girerek tehlike oluşturan, çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere yönelik denetimlerini de sıklaştıran ekipler, sürücülere “Dilencilik meslek olmasın. Lütfen çocuklara sahip çıkalım” başlıklı broşürler dağıtıyor.

Zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara dağıtılan broşürlerde şu ifadeler yer alıyor: “Kavşaklarda ve trafik ışıklarında bekleyen, mendil satan çocuklara acıyarak verdiğiniz her kuruş onları dilenciliğe teşvik etmekte, her geçen gün sayılarının artmasına sebep olmaktadır. Belediyemiz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardımlar yapılmaktadır. Çocuklar dilendirilerek hem eğitimlerinden geriye kalıyor hem de trafikte çok büyük tehlikelere sebep oluyorlar. Dilencilik meslek olmasın. Lütfen çocuklara sahip çıkalım.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Büyükşehir, Zabıta, Şehrin, Huzuru, İçin, Çalışıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı