Haber Detayı
27 Ekim 2018 - Cumartesi 10:46 Bu haber 11636 kez okundu
 
Büyükşehir Zabıta Ticari Taksileri Denetliyor
Son dönemde ortaya çıkan fiyat artışları sonrasında işletmelere yönelik kontrollerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehir genelinde ticari taksilere yönelik denetimlerini de sıklaştırdı. Denetimlerde, ücret tarifesi, çalışma ruhsatı ve taksimetre açılması gibi konularda kontroller yapılıyor.
Bölgeden Haberi
Büyükşehir Zabıta Ticari Taksileri Denetliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Konya genelindeki toplu taşıma araçları ile ticari taksilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Şehrin birçok noktasında ticari taksileri durdurup kontroller yapan zabıta ekipleri, araçların taksimetrelerini, çalışma ruhsatlarını, ücret tarifelerini denetlendi. Eksiklikleri bulunan ticari taksiler hakkında 1608 sayılı kanuna göre cezai işlem uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içinde yapılan denetim ve kontrollerde; orijinalin dışında aksesuar, yüksek sesli müzik dinleme gibi durumları da inceleyen zabıta ekipleri, yolculara da ticari taksilerle ilgili olarak şikâyetlerinin olup olmadığını sordu. Vatandaşların mağdur olmaması için Konya genelinde faaliyet yürüten ticari taksilere yönelik denetimleri sürdürecek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Ekipleri, bunun yanında son dönemde ortaya çıkan fiyat artışları sonrasında işletmelere yönelik kontrollerini ve okul servis araçlarına yönelik denetimlerini de sürdürüyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Büyükşehir, Zabıta, Ticari, Taksileri, Denetliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı