Haber Detayı
03 Ekim 2018 - Çarşamba 12:12 Bu haber 7013 kez okundu
 
Camiler ve Din Görevlileri Haftası
BEYŞEHİR - 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası Beyşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Güncel Haberi
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

BEYŞEHİR – 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” (Din Hizmetine Adanmış Ömürler) temalı hafta, Beyşehir’de de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

       Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Atik Restaurant’ta tertip edilen programa Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ‘de Din Hizmetini icra eden kadrolu, sözleşmeli, fahri ve emekli hocaların katılımıyla gerçekleştirildi.

       Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Beyşehir Vaizi Sami Büyükalan’ın konuşmasının ardından; Müftü Mahmut Çelikoğlu, Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Kaymakam Yusuf Özdemir birer konuşma yaparak haftanın teması olan “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konusunun İslam toplumları tarafından ciddi şekilde özümsenmesi gerektiği üzerinde durarak, cami merkezli bir hayat tarzının çok iyi özümsenmesi gerektiği üzerinde durdular.

       Programda konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ülke olarak zor günlerden geçerken din görevlilerinin yöneticiler olarak kendilerine verdiği dua gücü desteğinin önemine dikkat çekerek, bu güçle hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.

        Beyşehir Belediyesi olarak ilçede bulunan camilerle ilgili olarak din görevlilerinden ve mahalle muhtarlarından gelen talepleri de konuşmasında geri çevirmediklerinin altını çizen Özaltun, “Kurum olarak, bir bakıyorsunuz bir camimizin bahçesinde peyzaj mimari noktasında düzenlemeler yaparken, bir başka camimizin minaresinin yapımına destek veriyoruz. Cami bahçelerimize ibadet için gelen hemşerilerimizin istifadesi için bugüne kadar çok sayıda bank ve kamelyalar yerleştirdik. Camilerimizde vatandaşlarımızın ibadetlerini daha temiz bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için mesai yapan ekiplerimiz, bu çalışmaları artık rutin haline getirdi. Kanun değişikliğinin ardından artık gerek belediyelerimiz, gerekse devletimiz camilere gerekli desteği fazlasıyla vermeye başladı. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

       Özaltun, konuşmasında, İlçe Müftülüğü’nün de uygun görmesi halinde ilçede görev yapan din görevlilerini Çanakkale gezisi programlarına dahil etmek istediklerini  sözlerine ekledi.

        Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, din görevlilerinin haftasını kutlarken, camilerin önemine dikkat çekti, İslam dininde en önemli rol oynayan yapı ve organlar olduğunu dile  getirdi.

          İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu da, Beyşehir Müftülüğü olarak son bir yıl içerisinde ilçe genelinde yürüttükleri faaliyet ve çalışmalardan söz ederken,  camilere verilen destek ve katkılarından ötürü ilçe yöneticilerine teşekkür etti.

       Program sonunda Cami ve Kur’an kurslarına emeği geçen din görevlilerine başarı belgesi takdimi yapıldı ve davetlilere yemek ikramı yapıldı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Camiler, ve, Din, Görevlileri, Haftası,
Yorumlar
Haber Yazılımı