Haber Detayı
28 Mart 2023 - Salı 14:30 Bu haber 7606 kez okundu
 
Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisi Beyşehir’de
BEYŞEHİR - Beyşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Çanakkale Savaşı'nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yeni nesillere anlatmak için Türkiye'yi gezen, Çanakkale Savaşı Gezici Müze Sergisi Beyşehir'de ziyarete açıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisi Beyşehir’de

BEYŞEHİR - Beyşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Çanakkale Savaşı'nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yeni nesillere anlatmak için Türkiye'yi gezen, Çanakkale Savaşı Gezici Müze Sergisi Beyşehir'de ziyarete açıldı.

Beyşehir Kubadabat Lisesi Salonu'nda 3 Nisan’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan müze için açılış töreni yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, “sergimiz hayırlı olsun, Çanakkale Savaşları tarihimizde çok önemli, ben bizzat alanı yerinde gördüm inşallah öğrencilerimize de nasip olur. Ama bu sergiyle kısmen de olsa o duyguyu yaşamak adına önemli görüyorum. Bizi millet yapan bir savaştır Çanakkale, Türk Milletini Millet yapan bir savaş, birçok kahramanlığın yaşandığı, fedakârlığın yaşandığı büyük bir savaş. Allah’ın izniyle zafer bizim oldu bu savaşta” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışa katılan protokol ve öğrenciler hep birlikte müzeyi gezdi. Müze yetkilileri tarafından sergilenen materyaller hakkında bilgiler verildi. 3 Nisan akşamına kadar açık kalacak müzeyi ilçe genelindeki tüm öğrencilerin gezeceği öğrenildi.

Müzenin açılış törenine; Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Önal, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Akpınar ve beraberindekiler sergi gezisinin ardından sınıflarıda gezerek eğitim hakkında bilgi aldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Çanakkale, Savaşları, Gezici, Müze, Sergisi, Beyşehir’de,
Yorumlar
Haber Yazılımı