Haber Detayı
13 Ekim 2023 - Cuma 11:46 Bu haber 49618 kez okundu
 
Derebucak'ta Doğalgaza Kavuştu
Derebucak ilçe merkezinde bir süre önce başlayan doğalgaz alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından CNG taşıma tesisinden hanelere gaz arzı sağlandığı bildirildi.
Bölgeden Haberi
Derebucak'ta Doğalgaza Kavuştu

Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında,doğanın kalbi olan Derebucak ilçesi adına tarihe not düşülecek günleri yaşadıklarını dile getirerek, “İlçe merkezimize CNG doğalgaz arzına başlanmıştır.”ifadelerine yer verdi.

Başkan Kısa, açıklamasının devamında; “İlçemiz merkezinde yapılan doğalgaz kazı çalışmalarının bitmesiyle birlikte CNG taşıma tesisinden gaz arzı sağlanmıştır.

Yapılan kontroller sonucu kazılan yerlerin bakım onarımı ve yamasının yapılabilmesi için verilen izinden sonra beklemeden hemen gece gündüz hızlı etkin bir şekilde yama çalışmalarına başladık.İlçemize hayırlı olsun.”cümlelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı öncülüğünde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Derebucak, Hüyük, Akören, Çeltik, Doğanhisar, Güneysınır ve Taşkent ilçelerinin 2023 yılında doğalgazla buluşacağı açıklanmıştı.

Bu kapsamda, 2003 yılından bu yana Konyalılar’a kesintisiz enerji doğal gaz konforunu götüren Enerya Konya Gaz Dağıtım A.Ş., bu yıl gerçekleştirdiği yatırımlarla doğa dostu, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olan  doğalgaz  konforu ile 7 ilçeyi buluşturabilmek için çalışmaları başlatmıştı.

Derebucak ilçesine kış mevsimine yakın bir dönemde doğal gaz arzı sağlanması planlanıyordu. Doğal gaz arzı kış dönemi gelmeden ilçede sağlanmaya başlandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak'ta, Doğalgaza, Kavuştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı