Haber Detayı
31 Ağustos 2019 - Cumartesi 09:57 Bu haber 5340 kez okundu
 
Derebucak’ta doğaseverler dağa “zafer tırmanışı” gerçekleştirdi
DEREBUCAK - Derebucak'da, bir grup doğasever 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97.yıldönümü münasebetiyle tırmanış gerçekleştirdiği dağın zirvesinde Atatürk posterli Türk bayrağı açtı.
Güncel Haberi
Derebucak’ta doğaseverler dağa “zafer tırmanışı” gerçekleştirdi

DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde, bir grup doğasever 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97.yıldönümü münasebetiyle tırmanış gerçekleştirdiği dağın zirvesinde Atatürk posterli Türk bayrağı açtı.

Beyşehir'de yaşayan doğasever Halil Gümüşel, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Toroslar'ın eteğindeki bir dağın zirvesinde kutlamak ve şehitleri anmak üzere 2 arkadaşı ile birlikte Derebucak ilçesine gittiklerini söyledi.

Burada Toroslar'ın eteğinde yer alan zirvesi yaklaşık 2 bin metre olan Kırdağ'ın zorlu zirvesine 2,5 saatlik bir tırmanış sonrasında ulaşmayı başardıklarını vurgulayan Gümüşel, "Dağın zirvesine geldiğimizde doğasever arkadaşlarımız Mehmet Karagöz ve Enes Koçak'la birlikte Atatürk posterli, üzerinde yine büyük önder Atatürk'ün 'yurtta, dünyada barış' sözlerinin yer aldığı dev bir Türk bayrağı açtık. 97 yıl önce yaşanan kurtuluş mücadelesi duygularıyla, Anadolu'yu bize vatan yapan başta Büyük önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak’ta, doğaseverler, dağa, “zafer, tırmanışı”, gerçekleştirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı