Haber Detayı
20 Mart 2015 - Cuma 11:41 Bu haber 4655 kez okundu
 
Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesinin Aile Akademisi projesi kapsamında Eğitimci, Yazar Sait Çamlıca tarafından öğrencilere yönelik "Başarı ve Motivasyon" yetişkinlere yönelik “ Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli” konulu konferanslar verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli

BEYŞEHİR - Konferansa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel,  İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol katıldı.
            Beyşehir Belediyesinin düzenlediği, Göl Düğün Salonu’nda gerçekleşen konferansın ilkine yaklaşık 500 lise öğrencisi katıldı.“Başarı ve Motivasyon  ” programında konuşan Eğitimci, Yazar Sait Çamlıca yaklaşık 90 dakika çok keyifli bir söyleşi yaptı. Başarı için motivasyonun gerekliliği üzerinde duran Yazar Çamlıca, hiçbir başarının çalışmadan kazanılamayacağı, bedel ödemeden hiçbir şeyin elde edilemeyeceğini vurgulayarak, öğrencilere teknolojinin, bilgisayarın, cep telefonunun, internetin, sosyal medyanın esiri olmayın. Onu her zaman kontrol altında tutun. Bol okuyun, öğrendiklerinizi tekrar edin, yaptığınız iş de dürüst olun, kendinizi geliştirin. Çünkü ilerde sefasını da siz çekeceksiniz, cefasını da tavsiyelerinde bulundu. Öğrencilere başarının ve hedeflere ulaşmanın yollarını esprili bir dille anlatan Yazar Çamlıca program bitiminde  “Okuyorum O Halde Varım ve Gençlik Hazinesi” isimli kitaplarını öğrenciler için imzaladı. Büyük bir ilgi ve beğeniyle izledikleri konferans için Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür eden öğrenciler bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını talep ettiler.
            Bireysel gelişim ve özellikle çocukların eğitimi üzerine çalışmalarıyla bilinen Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, “ Geleceğin Çocukları Nasıl Yetiştirilmeli” konulu konferansında da yetişkinlerle bir araya geldi. Yarının güçlü neslinin yetiştirilmesinde ebeveynlere çok büyük görevler düştüğünü belirten yazar, önemli tavsiyelerde bulundu. Çevremde en çok duyduğum yakınmalardan biri de “Bizim zamanımızda gençler böyle değildi” diyen Sait Çamlıca  “Çocuklar, gençler bizim zamanımızın değildir. Her çocuk kendi zamanının şartlarıyla gelişir ve yaşar. Bugün genç olmak emin olun geçmişten daha zor. Çünkü varlık içerisinde imtihan çok daha zor. 20 sene öncesinin imkanlarıyla şimdiyi bir tutarsak yaşadığımız zamana yetişemeyiz. Çocukları okumayan, çocukları okutamaz diye çok güzel bir laf var. Çocukları da okuyabilmek, anlayabilmek için zamanı doğru okumalıyız.” dedi. Kendisini konferansa davet edip kitaplarını ücretsiz olarak öğrencilere ve yetişkinlere ulaştırılmasını sağlayan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a ve ilgililere teşekkür eden Yazar Sait Çamlıca, daha sonra  “Çocuk Eğitiminde 33 Hata ve Doğurmak Annelik Doyurmak Babalık Değildir ”isimli kitaplarını okurları için imzaladı.
            Öğrencilere ve ebeveynlere yönelik değerli paylaşımları için Eğitimci, Yazar Sait Çamlıca’ya ve katılımcılara  teşekkür eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun  “Geleceğimizi emanet edeceğimiz kıymetli öğrencilerimizin eğitim hayatlarına ışık tutacak, destek verecek,toplumun yararına olacak  bu tür programları sık sık gerçekleştireceğiz.” dedi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediyesinin, Aile, Akademisi, projesi, kapsamında, Eğiti
Yorumlar
Haber Yazılımı