Haber Detayı
12 Nisan 2023 - Çarşamba 11:51 Bu haber 24762 kez okundu
 
Göl Feneri Ramazanda Her Gün Bin Kişiye Yemek
BEYŞEHİR - Beyşehir Göl Feneri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren aş evi, Beyşehir ilçesinde ramazan ayında her gün bin kişiye yemek hizmeti veriyor.
Yaşam Haberi
Göl Feneri Ramazanda Her Gün Bin Kişiye Yemek

BEYŞEHİR - Beyşehir Göl Feneri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren aş evi, Beyşehir ilçesinde ramazan ayında her gün bin kişiye yemek hizmeti veriyor.

Aşevinde kazanlarda kaynayan yemekler, ramazan ayında ilçe merkezinde kurulan iftar sofrasında her gün 400 kişiyi doyuruyor.

Yine aşevinden Beyşehir ve Derebucak’a bağlı 79 mahallede yaşayan, evinde yemek yapamayacak durumda olan, yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşlar da yemek hizmeti veriliyor.

Vatandaşların kilometrelerce uzaklıktaki evlerine kadar sefer taslarına konulan iki öğün yemek servis araçları ile ulaştırılıyor. Yine bu servis araçları aracılığıyla Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından memleketlerini terk ederek Beyşehir’e yerleşen depremzede ailelerin evlerine de ramazan ayında her gün 4 çeşit aş ulaştırıyor.

Aşevinde mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının da katıldığı iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Göl Feneri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Takavcı, bu yıl 13’üncüsünü düzenledikleri iftar çadırı programına katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Aşevinin hayırseverlerin desteğiyle her gün geniş bir bölgeye aş hizmeti verdiğine dikkati çeken Takavcı,

“Allah hayırlarını kabul etsin, geçmişlerinin canına değsin. Tüm hayırseverlerimize bu hizmetin sağlanmasına vesile oldukları için desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Onlara minnettarız. Ayrıca, aşçımızdan, bulaşıkçımıza, şoförümüze kadar tüm çalışanlarımıza verdikleri hizmetten, belediyemize de araç ve diğer desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasında, Göl Feneri Derneği Aşevi’nin faaliyetlerinden de söz eden Takavcı, ramazan ayı dolayısıyla her gün yaklaşık bin kişiye bölgede aş hizmeti verildiğini belirterek, “Aşevimiz yaklaşık bin kişilik yemek kaynatıyor ve 600 kişilik yemeğimiz köylere, tüm mahallelere, Beyşehir ve Derebucak ilçesinin 79 mahallesine ulaşıyor. Bu hizmeti aşevimizin 4 aracı ve Beyşehir Belediyemizin sağladığı 1 araç da dahil olmak üzere toplam 5 araçla yapıyoruz. Yine ramazan ayı dolayısıyla Eşrefoğlu Camisi ve farklı camilerimizde de vatandaşlarımıza teravih sonrasında Osmanlı bal şerbeti ikramımız oluyor. Bu ikramımız da hayırsever sponsorlarımız sayesinde oluyor.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Göl, Feneri, Ramazanda, Her, Gün, Bin, Kişiye, Yemek,
Yorumlar
Haber Yazılımı