Haber Detayı
31 Temmuz 2019 - Çarşamba 13:20 Bu haber 6718 kez okundu
 
Göl Festivali'nde Hilmi Şahballı ve Sevcan Orhan Beyşehirlilerle Buluştu
BEYŞEHİR - Göl Festivali'nde Beyşehirli sevenleriyle buluşan Hilmi Şahballı ve Sevcan Orhan konser verdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Göl Festivali'nde Hilmi Şahballı ve Sevcan Orhan Beyşehirlilerle Buluştu

BEYŞEHİR - Göl Festivali'nde Beyşehirli sevenleriyle buluşan Hilmi Şahballı ve Sevcan Orhan konser verdi.

"BEYŞEHİR HALKI, HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR"

Beyşehir'de devam eden 15’inci Uluslararası Göl Festivali kapsamında düzenlenen konser programında konuşan ve festival alanını hınca hınç dolduran Beyşehirliler’e seslenen Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Toprağımızın bütünlüğü içinde güzel bir festival yapma arzusunda idik. İnşallah mahçup olmayız. Biz ne yaparsak en iyisini yapmak zorundayız. Bu şehir bunu hak ediyor. Sizler bunu hak ediyorsunuz, hizmetin hem en güzelini, hem de eğlencenin en güzelini hak ediyorsunuz. Helal olsun size” dedi.

Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Göl Festivali’nin 5’inci gününde düzenlenen konser programlarında Türk Halk Müziği sanatçısı ve halk ozanı Hilmi Şahballı ile Halk Müziğinin sevilen ismi Sevcan Orhan Beyşehir’de sevenleriyle buluştu.

BAŞKAN BAYINDIR, ŞAHBALLI KONSERİNİ HALKIN ARASINDA AYAKTA İZLEDİ

Konser programının ilk bölümünde, sevdiği, sevmediği her şeye karşı tepkisini sazı ve sözü ile dile getiren efsane ozan olarak bilinen sanatçı Hilmi Şahballı sahne aldı.

Birbirinden ünlü türkülerini Beyşehirliler için seslendiren Şahballı, alanı dolduran kalabalığa sazıyla, sözleriyle unutulmaz anlar yaşattı. Belediye Başkanı Adil Bayındır, Şahballı’nın konser programını alanda halkın arasına karışarak Beyşehirliler’le birlikte ayakta izledi.

"KONYA'NIN ADETA CENNETİ BEYŞEHİR"

Konser programının ikinci konuğu ise Sevcan Orhan oldu. Sahnede yaklaşık 2 saat kalan ve sevilen türkülerini seslendiren Orhan, festival alanını dolduran Beyşehirliler’e adeta müzik ziyafeti sundu, uzun zaman önce de Beyşehir’e festival için geldiğini hatırlatarak, “Beyşehir’de bir kez daha sizlerle birlikte olma şansına dahil olmuştum. O kadar güzel bir yer burası, o kadar… Hani gezmesi ayrı güzel, yemesi ayrı güzel, insanı ayrı güzel, doğası ayrı güzel bir yer. Hakikaten, Konya’nın adeta cenneti Beyşehir. Sizler de burayı daha da güzelleştiriyorsunuz” diye konuştu.

Konser programının ardından Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, her iki sanatçıya da günün anısına Beyşehir’in tarihi dokusunu yansıtan kendi fotoğraflarının yer aldığı birer tablo hediye etti, plaket verdi.

Sanatçılara verdiği konser dolayısıyla teşekkür eden Bayındır, “Her iki sanatçımızı da aramızda görmekten sevinç duyduk, onur duyduk. Türküleri seviyoruz. Türk milletinin özünden, bağrından, yüreğinden, gönlünden kopup gelen o mısralarla dolu güzel türkülerimizi bize dinlettiği için sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun” diye konuştu.

ŞAHBALLI İLE BAŞLAYAN GÖL FESTİVALLERİ DÖNEMİ...

Bayındır, konuşmasında, halk ozanı Hilmi Şahballı için ayrı bir parantez açarak, geçmiş dönemde Beyşehir’de yaptıkları ilk göl festivalinde de kendisini misafir ettiklerini hatırlatarak, “Bize, bizi mest edecek şekilde beste besteleyen değerli abim Hilmi Şahballı’m burada. Biz onunla burada kendisini ve rahmetli Nuray Hafiftaş ile ilk Beyşehir Göl Festivali’ni yapmıştık. İyi ki burada, ben onunla moral buldum, gurur duydum. Demin buraya gelirken, bir genç kızımız bana dedi ki  “iyi ki geldiniz.’’ Ben o zaman dedim ki; niye öyle dedin? “Valla bizim hepimize moral oldun” dedi. Eğer ben size moral olmuşsam, inanın o bana yeter.

"SİZLERE İYİ BİR ŞEYLER BIRAKMAK BENİM BOYNUMUN BORCU..."

Benim için en önemlisi sizlerin gözlerindeki umut ve bizden beklentilerinizi ben biliyorum. Allah’ı Teala’ya yalvarıyorum. Diyorum ki yaradana; ‘ahir ömrümde bir 5 yıl görev veren bu Beyşehir halkına kafamdaki projeleri yerlere serip, ayaklarına serip hizmetleri verdiğim gün canımı alırsan razıyım yaradan’ diyorum. ‘Allah’ım’ diyorum, ‘beni mahçup etme!’. Ve gökyüzüne doğru dönüyorum diyorum ki yaradana; ‘doğru parmağınızla işaret ederseniz o yüce yaradan sizi geri çevirmez, ben bunu böyle bildim böyle yaşadım, işte geldim işte gidiyorum, ama ey benim şehrimin güzel gençleri, sizlere iyi bir şeyler bırakmak bizim, benim demiyorum, bizim boynumuzun borcudur diyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Göl, Festivali'nde, Hilmi, Şahballı, ve, Sevcan, Orhan, Beyşehirlilerle, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı