Haber Detayı
24 Mayıs 2023 - Çarşamba 20:40 Bu haber 25443 kez okundu
 
Huğlu’dan Dünya Markasına
BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya’da görev yapan basın-yayın kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarıyla Beyşehir’de bir araya geldi.
Ekonomi Haberi
Huğlu’dan Dünya Markasına

BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya’da görev yapan basın-yayın kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarıyla Beyşehir’de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ve basın mensupları tarafından, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ziyaret edildi ve silah üretim tesislerinde incelemelerde bulunuldu.

Akış ve basın mensupları bölge, şehir ve ülke için büyük önem taşıyan Huğlu Mahallesini gezerek bilgi sahibi oldular.

Mustafa Akış burada yaptığı konuşmada bölgede yivli silah üretimine ilişkin çalışmalarda da başarı sağlandığına ve birkaç ay içinde Huğlu’da üretilen tabancaların MKE standına getirileceğine değindi.

Kooperatif olarak birçok başarılı çalışmanın altına imza attıklarını vurgulayan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık, savunma sanayisi alanında en çok ihracat yapan ikinci firma olduklarını kaydetti.

Naci Tanık, “Bölgemiz kişi başına ihracatta Türkiye’de beşinci sırada. 2022 yılında Huğlu olarak 10 ilden fazla ihracat yaptık. Dünyada en fazla ürün çeşidine sahip firmayız, iki farklı alanda da Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmeyi başardık. Sadece Konya ve Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli silah üretim merkezlerinden biri artık Huğlu ve Üzümlü diyebiliriz.”

Huğlu’nun 80 ülkeye ihracat yapan bir mahalle olarak işsizlik sorunu olmayan neredeyse tek mahalle olduğunun altını çizen Tanık, “Kooperatifimizin çalışanları bizim aynı zamanda ortağımız. Belki ilk denilebilecek bir meslek yüksek okulumuz var. Birincilerin eğitim gördüğü bir okul. Çünkü istihdam garantisi var. Türkiye’nin ilk silah ihtisas sanayi siteleri burada kuruluyor. Ayrıca göçün önlenmesi adına da bölgede 2 etap halinde TOKİ projesi hayata geçirildi” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Mevlana Kalkınma Uzmanı Fatih Yalçın yaptığı sunumla; silah sektöründe Huğlu ve Üzümlü’nün ülke ve dünya ekonomisindeki yerini anlatarak, gelecekteki projelere projeksiyon tuttu.

Geziye katılan basın-yayın kuruluşu temsilcileri poligonda trap atışı yaptılar.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Huğlu’dan, Dünya, Markasına,
Yorumlar
Haber Yazılımı