Haber Detayı
14 Kasım 2018 - Çarşamba 09:40 Bu haber 6999 kez okundu
 
Hüyük’te Anıza Ekim Uygulaması
Hüyük'deki tarımsal alanlarda bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanılan anıza ekim çalışmalarının yaygınlaşmasıyla bölgedeki anız yangınlarının da tarih olacağı belirtildi.
Ekonomi Haberi
Hüyük’te Anıza Ekim Uygulaması

HÜYÜK - Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bekir Çakır, yaptığı açıklamada, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Tarımsal Eğitim ve Yayım Projeleri kapsamında hayata geçirilen “Hüyük’te doğrudan ekim teknikleri eğitimi” ile birlikte ilçedeki tarım alanlarında bu yıl ilk defa anıza ekim uygulamasının yapıldığını belirtti.

        Çakır, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile proje ortağı Hüyük Ziraat Odası tarafından bu çerçevede yürütülen proje ile ilgili olarak, “Bu ekim dikim dönemi içerisinde ilçemiz çiftçilerinin kullanımına kazandırdığımız makinemiz ile Köşk Mahallemizde ilk ekim denemesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

         Proje kapsamında temin edilen makine ile hububat tohumları başta olmak üzere nohut, mısır, Macar fiği, adi fiğ ve benzeri özellikteki tohumların arazi işlemesine gerek kalmadan, anız üzerine ekilebilmekte olduğunu vurgulayan Çakır, bunun da çiftçiye ciddi miktarda bir ekonomik ekim fırsatı sağlamakta olduğunu belirterek, toprağın organik yapısına da bu mesainin ayrıca olumlu etki yarattığını kaydetti. Çakır, “Tabii ki bölgemizin ciddi problemlerinden olan anız yangınlarının önüne geçebilme adına bu çalışmalar güzel bir uygulamadır. Projemiz süresince isteyen çiftçilerimizi herhangi bir ücret almadan anıza ekim makinemizden  faydalandırabileceğiz. Proje kapsamında ekim çalışmalarımız sürmektedir. KOP İdaresine sağladıkları maddi destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

        Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin ise, proje ile tarımdaki yeni teknikleri yöre çiftçisi ile buluşturmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Ziraat Odası olarak çiftçilerimiz yararına olan projeleri uygulamaktayız ve uygulamaya da devam edeceğiz. İlçemizde özellikle anız yangınları yaz aylarında tarım alanlarımızın ciddi bir sıkıntısı olmuştur. Makinemizin kullanımı, anız yangınlarının da önüne geçme adına güzel bir adımdır. Bu ve benzer uygulamaları odamız olarak takip ederek çiftçilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’te, Anıza, Ekim, Uygulaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı