Haber Detayı
03 Temmuz 2023 - Pazartesi 10:41 Bu haber 25149 kez okundu
 
Konya'da Toplu Ulaşım Ücretleri Güncellendi
Konya'da toplu ulaşıma bugünden itibaren geçerli olmak üzere güncellendi.
Ekonomi Haberi
Konya'da Toplu Ulaşım Ücretleri Güncellendi

Konya'da toplu ulaşıma bugünden itibaren geçerli olmak üzere güncellendi.

Konya'da artan maliyetler gerekçe gösterilerek toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı.Söz konusu zam otobüs, tramvay ve dolmuşlarda uygulandı. Konya Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşıma zam kararı aldı.

Konya'da toplu ulaşım öğrenciler için 2,50 TL, sivil için ise 4,50 TL olarak uygulanıyordu. Alınan karar kapsamında 3 temmuz pazartesi gününden itibaren otobüs ve tramvay öğrencilere 4 TL, sivillere ise 8,50 TL olacak.

Böylece öğrencilerin toplu ulaşım ücretine yüzde 60 zam yapılmış oldu. Sivillerin toplu ulaşım ücretine ise yüzde 88 zam yansıtıldı.

KONYA'DA DOLMUŞ ÜCRETLERİNE DE ZAM GELDİ

Konya'da pazartesi gününden itibaren dolmuş ücretlerine de zam geldi. Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya'da minibüs ücretlerine zam yapıldığını açıkladı.

Başkan Muharrem Karabacak, ulaşım güncellemesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Alınan kararla Minibüs bindi- indi ücretimiz 8,5 TL, mesafesine göre 10 -11 TL olarak güncellenmiştir. Alınan karar 3 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacaktır. Yolcularımızın ve vatandaşlarımızın düzenleme kararını anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyor, saygılar sunuyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya'da, Toplu, Ulaşım, Ücretleri, Güncellendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı