Haber Detayı
06 Ekim 2023 - Cuma 21:15 Bu haber 23112 kez okundu
 
KOP Destekliyor bölgede hayvancılık gelişiyor.
Derebucak ilçesinde hayata geçirilen yeni yatırımlarla küçükbaş hayvancılık daha da gelişip ivme kazanacak.
Bölgeden Haberi
KOP Destekliyor bölgede hayvancılık gelişiyor.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse ettiği “KOP destekliyor, bölgede hayvancılık gelişiyor” projesi Derebucak’ta da hayata geçiriliyor.

Derebucak ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi arasında sözkonusu proje kapsamında protokol imzalandı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nde, Derebucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafı adına imza İlçe Müdürü Aybars Yiğit tarafından atıldı.

Protokolle, desteklemeden istifade edecek besicilere ısı yalıtımlı portatif ağılların sağlanması planlanıyor.

Destekleme kapsamında besiciler portatif ağılların yüzde 30’luk bölümünü karşılarken, geriye kalan kısmı ise hibe desteği olarak veriliyor.

Taşınabilir de olan 240 metrekare alanı kaplayan portatif ağıllarda aynı anda 200 koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvan beslenebilecek.

Aynı zamanda ısı yalıtımlı olan portatif ağıllar, yazın sıcak, kışın da içerisindeki küçükbaş hayvanları koruyacak bir izoleye sahip bulunuyor. Dolayısıyla portatif ağıllar daha iyi ısı yalıtımı sağladığı için hayvan ölümlerinin de önüne geçilecek. Bu ağıllar nakledilebilme özelliğine sahip olduğu için de meradaki ot durumuna göre üreticiler istedikleri yere taşıyabiliyor. İçerisinde kaba yemlik, suluk ve 4 adet de padoğu bulunuyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: KOP, Destekliyor, bölgede, hayvancılık, gelişiyor.,
Yorumlar
Haber Yazılımı