Haber Detayı
21 Eylül 2019 - Cumartesi 12:13 Bu haber 4933 kez okundu
 
Miryokefalon Zaferi’nin 843. Yılı Çeşitli Programlarla Kutlandı
Anadolu’yu Türk yurdu olarak perçinleyen Miryokefalon Zaferi’nin 843’üncü yıldönümü, savaşın yapıldığı Bağırsak Boğazı bölgesinde zafer yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Güncel Haberi
Miryokefalon Zaferi’nin 843. Yılı Çeşitli Programlarla Kutlandı

Miryokefalon Zaferi’nin 843’üncü yıl dönümü; Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Müftülüğü, Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) iş birliğinde savaşın yapıldığı Bağırsak Boğazı bölgesinde kutlandı. İlk olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da katıldığı Alaaddin Camii Sultanlar Türbesi’ndeki programın ardından savaşın yapıldığı Bağırsak Boğazı bölgesinde devam eden etkinlikler kapsamında önce şehit ecdadımız için dualar edildi, ardından çok sayıda öğrencinin de katılımıyla Bağırsak Boğazı’ndan Bal Kalesi’ne kadar zafer yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinlikler daha sonra Beyşehir Yolu üzerindeki Emir Kandemir Han’da devam etti.

Coşkulu mehteran konserinin ardından söz alan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve KOTEV Başkanı Ercan Uslu, Miryokefalon Zaferi’nin yıl dönümünde şehitler verilmiş bu topraklarda ecdadın izinde olduklarını belirterek, “İnşallah bundan sonra bu kutlamaları çok daha görkemli şekilde, genç nesillere anlatmaya ve kendi şehrimizde tarih şuurunun oluşmasına katkıda bulunarak yapmaya gayret edeceğiz” dedi. Programa katılan akademisyenlerden Prof. Dr. Mehmet Akif Ceylan ve Doç. Dr. Adnan Eskikurt da Miryokefalon Savaşı’nın Türk tarihindeki önemini anlatan sunumlar gerçekleştirdiler. Son olarak Konya Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen Miryokefalon Zafer Oyunu izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Miryokefalon, Zaferi’nin, 843., Yılı, Çeşitli, Programlarla, Kutlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı