Haber Detayı
04 Temmuz 2019 - Perşembe 09:21 Bu haber 5431 kez okundu
 
Öğrenciler “doğayı ve bilimi keşfet, hayallerini kodla” projesi için Beyşehir’de buluştu
BEYŞEHİR - Konya’da hayata geçirilen “doğayı ve bilimi keşfet, hayallerini kodla” projesi kapsamında Beyşehir ilçesine gelen öğrenciler Konya Büyükşehir Belediyesi Beyşehir Bilgehane ve Gençlik Kampı ve Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği rehberlik destekleriyle düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Öğrenciler “doğayı ve bilimi keşfet, hayallerini kodla” projesi için Beyşehir’de buluştu

BEYŞEHİR - Konya’da hayata geçirilen “doğayı ve bilimi keşfet, hayallerini kodla” projesi kapsamında Beyşehir ilçesine gelen öğrenciler Konya Büyükşehir Belediyesi Beyşehir Bilgehane ve Gençlik Kampı ve Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği rehberlik destekleriyle düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldı.

Proje Yürütücüsü Konya Bilim ve Sanat Merkezi’nde görevli Tarih Öğretmeni Osman Kaynar, yaptığı açıklamada,  projenin ayrıntıları hakkında bilgiler verdi.

2018-2019 çağrı döneminde TÜBİTAK tarafından desteklenen doğa ve bilim projesi çerçevesinde  hazırlanan “doğayı ve bilimi keşfet, hayallerini kodla” projesinin Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteleri proje ortağı, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Konya İl Müdürlüğü ise paydaş olarak dahil olduğu bir proje olduğunu dile getiren Kaynar, şunları kaydetti: “Proje kapsamında 33 öğrencimiz ve 20 eğitmenimizle birlikte Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda etkinlikler düzenlemek için Beyşehir’de bulunuyoruz. Projemizde neyi amaçladık, fen ve sosyal bilimlerinde öğrencilerin derslerde öğrendiği teorik bilgilerin unutulduğunu ve kalıcı olmadığını çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla da öğrencilerimizin bilimin doğasını ve fen bilimlerinde öğrendikleri bilgileri kendileri bizzat doğal ortamda, doğada yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlamıştık bu projeyi. Projemizin hedef kitlesi ortaokul 6-7 ve 8. Sınıfa giden bilim sanat merkezinde eğitim-öğretime devam eden öğrenciler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla birlikte projeye iştirak ediyorlar. Birçok etkinliğimiz var; yaklaşık 50 etkinliğimiz var. 2 etap şeklinde planladık projemizi.1’nci etabı, Beyşehir gölü milli parkında ve büyükşehir belediyesinin Bilgehane Gençlik kampında yapılan etkinlikler. Burada daha çok doğa ve bilim, fen bilimleri ile ilgili etkinler gerçekleştiriyoruz.

Etkinliklerimiz daha çok bilimin doğasını yaparak, yaşayarak anlamaya yönelik olarak hazırlandı. Bu amaçla Beyşehir’de bulunan bir çok alanda etkinlikler gerçekleştirdik. Doğa yürüyüşü yaptık öğrencilerimizle ve hocalarımızla birlikte fen bilimleriyle birlikte deneyler yaptık. Beyşehir göl suyunun elementlerini yapılarını inceledik. Bölgemiz formüler flor açısından oldukça ciddi bir zenginlik. Dolayısıyla Beyşehir gölü çevresindeki bitkilerin ve böceklerin canlıların yapılarını öğrencilerimiz inceleme fırsatı buldu bu etkinlikler sayesinde. Bununla birlikte Beyşehir tarih açısından da çok zengin bir kültüre sahip. Selçuklular dönemine ait birçok eserin ve Hititliler dönemine ait eserlerin olduğunu biliyoruz. Bunun içinde Kubadabat sarayı Selçuklular döneminden kalan Kubadabat sarayında etkinliklerimiz gerçekleştirildi. Eflatun pınarı ve fasıllar anıtında da yine etkinlikler gerçekleştirdik. Ayrıca doğadaki materyalleri kullanarak daha öncelerimiz doğadan sanata etkinliği içeresinde yürüyüş sırasında topladıkları materyalleri konakladığımız yerde sanata dönüştürdüler.  Bunun yanında müzikle ilgili etkinliklerimizde gerçekleştirildi. ‘Doğanın ritmi, doğa için çal’ gibi etkinlikler, yine müzik eğitimcimizin gözetiminde öğrencilerimiz tarafından eğlenceli bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu.

Burada yapılan çalışmaların hepsi gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi veya onlara bir bakıma fırsat sunmak, eğitime ulaşamayan veya dezavantajı olan öğrencilerimizi bir araya getirerek aynı zamanda öğrenciler arasında kaynaşma ve akran ilişkisine dayalı öğrenmek ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik etkinliklerle öğrencilerimizi de bir araya getirerek inşallah hem ülkemiz için hem de gençlerimizin geleceği için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Projemizin 2.etabında ise Konya’da Necmettin Erbakan üniversitesinde kodlama eğitimi çocuklarımız gene bir 5 gün süre içerisinde kodlama eğitimi alacaklar. Böylece yaz tatiline girmeden önce TÜBİTAK tarafından da desteklenen projemiz sayesinde öğrencilerimiz daha önce öğrendiği teori bilgileri kendisi bizzat yaparak yaşayarak eğlenerek öğrenecekleri bir kamp döneminin mutlu ve eğlenceli bir kamp dönemi geçirmiş olacaklardır.”

Kaynar, Beyşehir’de bir hafta boyunca devam eden etkinliklerde kendilerine rehberlik eden ve destek veren Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Öğrenciler, “doğayı, ve, bilimi, keşfet,, hayallerini, kodla”, projesi, için, Beyşehir’de, buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı