Haber Detayı
08 Eylül 2018 - Cumartesi 17:52 Bu haber 11999 kez okundu
 
Okçu Dostları, Beyşehir Gölü Buluşması
BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen iki gün süreli “Okçu Dostları Beyşehir Gölü Buluşması” etkinliği, Türkiye’nin 15 ilinden gelen yaklaşık 120 geleneksel okçuyu Beyşehir’de biraraya getirdi.
Spor Haberi
 Okçu Dostları, Beyşehir Gölü Buluşması

BEYŞEHİR - Beyşehir Geleneksel Türk Sporları ve Sanatları Kulübü tarafından düzenlenen ve Okçular Vakfı, Beyşehir Kaymakamlığı ile Beyşehir Belediyesi’nin de  destek verdiği iki gün süreli organizasyon Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri eşliğinde Taşköprü mevkisinde başlayan ve Anıt meydanında sona eren kortej yürüyüşü ile başladı.

        Etkinliğe, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Selman Özboyacı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Türkiye Okçuluk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Tokgöz, Beyşehir Geleneksel Türk Sporları ve Sanatları Kulübü Başkanı Üzeyir Yaşar, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, geleneksel okçular ile vatandaşlar katıldı.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, Beyşehir’de faaliyet gösteren Geleneksel Türk Sporları ve Sanatları Kulübü’nden gelen talep üzerine böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyona Beyşehir Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ederek gerekli katkı ve destekleri sunduklarını belirterek, Türkiye’nin değişik illerinden gelen geleneksel okçuları Beyşehir’de görmekten, misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

          AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, farklı medeniyetlerin beşiği olan Beyşehir’in doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile çok önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırdığına vurgu yaparken, Beyşehir’de de bu tür organizasyonların yapılmasının önemine işaret etti. Samancı, böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyonda hemşerileriyle birlikte olmanın gurur ve heyecanını yaşadığını dile getirdi.

         AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise, Beyşehir Gölü’ne nazır çok güzel bir ortamda ata sporuyla alakalı çok güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, “Organizasyonda emeği geçen bütün emektarlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış da, okçuluk sporunun Beyşehir’de kısa süre içerisinde geldiği noktaya dikkati çekerken, “Bugün geldikleri nokta gerçekten bizleri gururlandırıyor, onurlandırıyor. Beyşehir’imizde çok kıymetli geleneksel okçularımız yetişiyor. Emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, geleneksel okçuluğun önemine vurgu yaparken, olimpik okçuluk sporuna sporcu yetiştirme noktasında sağladığı yararlarına dikkat çekti.

       Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi  Cengiz Toksöz de, Okçu Dostları Beyşehir Gölü buluşması etkinliğine 15 ilden çok sayıda okçunun katıldığını belirtirken, okçu dostları buluşmasının bundan sonra Beyşehir’de de bir gelenek haline gelip devam edeceğine inandığını söyledi. Toksöz, “ Geleneksel okçuluk,  son yıllarda ülkemizde inşallah hak ettiği yere gelmeye başladı. Çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Geleneksel okçulukta  da amacımız;  diğer branşlarda olduğu gibi bayrağımızı en üst seviyele çıkarabilmektir” dedi.

        Beyşehir Gölü kıyısındaki Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’nde  gerçekleştirilen geleneksel okçuluk yarışmalarının ilk gününde okçular,  uzaklaşan puta, sabit puta, hayvan figürü atışı  ile takım yarışında dereceye girebilmek için mücadele verdi.

         AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Selman Özboyacı ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akış da yarış arası verilen molalarda hedeflere ok atışları gerçekleştirdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: , Okçu, Dostları,, Beyşehir, Gölü, Buluşması,
Yorumlar
Haber Yazılımı