Haber Detayı
21 Aralık 2017 - Perşembe 09:31 Bu haber 4720 kez okundu
 
Özaltun: “Beyşehir’den Olimpiyat Şampiyonu Görmek İstiyoruz”
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehirli tekvandoculara seslenerek, “Karşınızda bir dünya şampiyonu var görüyorum. Bir de olimpiyat şampiyonu görmek istiyoruz”dedi.
Spor Haberi
Özaltun: “Beyşehir’den Olimpiyat Şampiyonu Görmek İstiyoruz”

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından malzeme desteğinde bulunulan Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu’nu ziyaret eden Başkan Özaltun, burada tekvando Türkiye Tekvando Milli Takımlar  Teknik Direktörü Ali Şahin, Beyşehirli dünya tekvando şampiyonu Zeliha Ağrıs, Avrupa şampiyonlarından milli sporcu Rukiye Yıldırım, tekvando antrenörü Nafiz Çakır ve Beyşehirli tekvandocularla biraraya geldi. 

DÜNYA ŞAMPİYONU AĞRIS’IN İSMİ YAŞATILACAK…

      Burada, antrenörleri Nafiz Çakır nezaretinde çalışmalarını sürdüren Beyşehirli tekvandoculara hitaben bir konuşma yapan ve bu salondan bugüne kadar çok şampiyonlar çıktığını, en son da milli sporcu Zeliha Ağrıs’ın bu salondan dünya şampiyonu olarak çıktığını hatırlatan Özaltun, önümüzdeki dönemde sıranın ilçeden olimpiyat şampiyonları çıkarmaya geldiğini söyledi.  Zeliha Ağrıs’a ülkeye ve Beyşehir’e yaşattığı bu gurur ve onur nedeniyle bir kez daha teşekkür eden Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak  kendisinin ismini bir spor salonu veya bir merkeze vereceklerini belirterek, “Zeliha Ağrıs kızımızın bir spor salonu veya merkezde ismini yaşatacağız. Allah’ım uzun ömürler versin kendisine; yaşarken isminizin verilmesi ne kadar gurur verici değil mi? Ayrıca, Beyşehir’de bir işadamımız, müteahhitimiz tarafından da dünya şampiyonluğundan dolayı Zeliha Ağrıs’a bir ev hediye ediliyor” diye konuştu.

        Özaltun, Zeliha Ağrıs’ın başarısıyla, geriden gelen tekvandoculara çok iyi bir örnek olduğunu ve Beyşehir’in de artık başarılı milli sporcuları sayesinde son dönemde Avrupa ve dünya şampiyonluklarına alıştığını vurgulayarak, başarı çıtasının zamanla daha da yükseltilmesini istedi,  “Zeliha dünya şampiyonu olurken, Yunus Sarı dünya ikincisi oldu. Ama, artık çıtanızı yükselteceksiniz. Karşınızda bir dünya şampiyonu var görüyorum. Bundan sonra bu şampiyonluklar bizi tatmin etmez. Bir de olimpiyat şampiyonu görmek istiyoruz. Siz gençlerden de  artık olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz. Allah’ım inşallah sizleri de birer olimpiyat şampiyonu, dünya şampiyonu olarak karşımızda görmeyi bizlere nasip etsin. Hocalarımıza, ailesine ve kızımıza teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Sarı kardeşlere de teşekkür ediyorum. Onlar da çok başarılılardı. Zeliha Ağrıs, adını dünya şampiyonluğuna yazdırırken, TRT 1’den geçen altyazıda ‘Zeliha Ağrıs Konya Beyşehir’ diye yazıyordu. Beyşehir’e de bundan güzel katkı mı olur. Dolayısıyla bu vermiş olduğu katkıdan ötürü de ayrıca çok teşekkür ediyoruz” dedi.

       Tekvandoculara seslenerek daha çok çalışmalarını isteyen ve çeşitli tavsiyelerde de bulunan Özaltun,  içerisinden dünya şampiyonu çıkmış bir salonda çalıştıklarını da hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu başarıya giden yolda ailelerimizin önemi çok büyük. Çünkü, bu başarıların arkasındaki en önemli kişiler onlar.  Bu anlamda da en önemli teşekkürü aslında burada anne ve babalar alıyor. Biz de resmi kurumlar olarak bu yolda size elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz.  Hediye ettiğimiz bu sistemle artık çalışmalarınız inşallah sizlerin müsabakalardaki performansınızı daha çok artıracaktır.  Belediye başkanınız olarak sizlerin her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğim. Bakın, anne ve babalarınız sizlere değer verdiği için dünya şampiyonu çıkartmış bir salonda sizleri tekvando eğitimine gönderiyor. Bunun önemini, kadrini kıymetini çok iyi bilmelisiniz. Ahlaklı, temiz, dürüst bir sporcu olduğunuz sürece, sabır ve azimle çok çalıştığınız müddetçe başarı her alanda kaçınılmazdır. Sizlerin de başarılara çok yakın olduğunuzu görüyorum.”

ŞAHİN’DEN BAŞKAN ÖZALTUN’A TEŞEKKÜR

       Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin de, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a tekvando sporuna verdiği desteklerden ve yapılan malzeme desteğinden ötürü teşekkür etti. Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu’nun bir spor yuvası olduğunu ve bugüne kadar buradan çok sayıda yıldız çıktığını vurgulayan Şahin, “Gerek Sarı Kardeşler olsun, gerekse en son Zeliha Ağrıs olsun ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Böyle bir yuvaya yardımlarını esirgemediği için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

       Beyşehir’in tekvando branşında son yıllarda geldiği noktaya da dikkat çeken ve ilçenin artık bir tekvando yuvası haline geldiğini vurgulayan Şahin, milli takım altyapısına çok sayıda sporcu yetiştiren Beyşehir’le gurur duyduklarını dile getirdi. Şahin, şunları kaydetti: “Öncelikle, ön çekiciliği Sarı kardeşler yapmıştır. Birçok önemli uluslararası yarışmalarda şampiyonluklar kazanarak buradaki temel hareketliliği sağlamışlardır. Bu hareketliliği uzun yılar devam ettirdiler, hala da devam ettiriyorlar. Bugün de sayın belediye başkanımızın bir malzeme yardımı sözkonusu idi. Onun için burada biraraya geldik. Güzel de oldu. İnşallah bunların artarak devamı gelir.

“BEYŞEHİR’DEN ŞAMPİYONYAR ÇIKMAYA DEVAM EDECEK”

        Bu tip destekler sporumuz ve sporcularımız için çok önemli. O yüzden çok önemsiyoruz. Bu sene, Beyşehir’den önemli bir şampiyon çıktı. Beyşehir’den Zeliha Ağrıs bir yıldız gibi parladı. Biz de o yıldızımızın başarılarının devamı için performansını hem fiziksel, hem de psikolojik olarak takip etmeye devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki zamanlarda da daha iyi başarılar alacaktır. Diğer sporcu Kardeşlerimiz Sarı Kardeşler de uluslararası alanda başarıyı zorlamaya devam ediyorlar. İnşallah, hepsi takibimizde. Dünya şampiyonları, Avrupa şampiyonları, Olimpiyat şampiyonları Beyşehir’den çıkmaya devam edecektir. Çıkmaya devam ettikçe de tabi Belediyemiz de biraz ilgisini artıracaktır. Şu anda Beyşehir’de örnek bir kulüp olarak bu yuva çalışıyor. Türkiye’nin her yerinde böyle çok güzel çalışan kulüplerimiz var.”

       Beyşehir Belediyespor Tekvando antrenörü Nafiz Çakır da, Başkan Özaltun’a verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederken, “Müsabakalar öncesinde sporcularımızın elektronik sistemle çalışmaları tecrübe açısından çok önemli. O yüzden bundan sonra artık müsabakalardaki sistem konusundaki acemiliklerini daha turnuvalara gitmeden burada telafi edecekler. Başkanımıza ve milli takımlar teknik direktörümüze salonumuza teşriflerinden ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

        Konuşmaların ardından Zeliha Ağrıs’ın dünya şampiyonu olmasının ardından verdiği sözü yerine  getiren Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi Tekvando Spor Okulu’na elektronik Safeguartlar ve müsabaka sistemi hediye etti. Başkan Özaltun, milli takım teknik direktörü Şahin’le birlikte salona yapılan hediyeyi programa katılan dünya şampiyonu milli sporcu Zeliha Ağrıs ile Avrupa şampiyonlarından Rukiye Yıldırım’a verdi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özaltun:, “Beyşehir’den, Olimpiyat, Şampiyonu, Görmek, İstiyoruz”,
Yorumlar
Haber Yazılımı