Haber Detayı
16 Mart 2019 - Cumartesi 10:32 Bu haber 8583 kez okundu
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Beyşehir’de
BEYŞEHİR - Beyşehir'i ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz yıl ilçeye hizmet vermeye başlayan yeni devlet hastanesini ziyaret etti.
Siyaset Haberi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Beyşehir’de

BEYŞEHİR - Beyşehir'i ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz yıl ilçeye hizmet vermeye başlayan yeni devlet hastanesini ziyaret etti.

Bakan Koca, hastanede palyatif bakım merkezi ve çocuk servisinde yatan hastaları ve refakatçi aileleri ziyaret ederek, “geçmiş olsun” dileğinde bulunduktan sonra Başhekimliği ziyaret etti.

Bakan Koca, hastane ziyaretinin ardından Cumhur İttifakı Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar’ın seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Seçim koordinasyon merkezi önünde seçim otobüsü üzerinde vatandaşlara hitap eden Bakan Koca, ziyaret ettiği Beyşehir Devlet Hastanesi’nin dile getirilen hekim sıkıntısının giderileceğini belirterek, “Bununla ilgili Konyamızın genelinde ve ilçelerinde bu eksikleri kapamakla birlikte Beyşehir’e de bu anlamda özel bir önem vereceğimizi, ilgili il müdürü ve diğer arkadaşlarımıza da bu konuda talimatı vererek erken dönemde bunu kapatalım istedik” diye konuştu.

Konuşmasında, Beyşehir’de halen iki olan 112 acil istasyon sayısının üçe çıkarılacağının müjdesini de veren Bakan Koca, ilçeye yeni bir ambulans kazandırılması noktasındaki ihtiyacın giderilmesine yönelik talimatı da verdiğini söyledi.

Bakan Koca, konuşmasında, yeni dönemin önemli bir dönem olduğunu vurgularken, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi,  daha 7-8 aylık bir zaman dilimi oldu,  önümüzdeki dönem 2023’e kadar seçimin olmadığı bir dönem olacak. Bu son derece önemli, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geçmiş sistemin kotlarını öteleyen,  daha pratik kararlar alan ve sonuca giden bir dönem olarak bundan sonraki süreçte kendisini htirecek.  Önümüzdeki 31 Mart sonrası dönemin 4,5 yıla yakın seçimsiz bir dönem olması anlamında hem cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin varlığıyla özellikle merkezi hükümetle bir sinerji oluşturma anlamında da son derece önemli olacağını söylemek istiyorum.”

Bakan Koca, Beyşehir ilçesinin ardından Hüyük ilçesine geçerken, burada da Hüyük’e kazandırılacak yeni devlet hastanesi inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulunup yetkililerden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Sağlık, Bakanı, Fahrettin, Koca, Beyşehir’de,
Yorumlar
Haber Yazılımı