Haber Detayı
13 Mayıs 2015 - Çarşamba 23:32 Bu haber 8460 kez okundu
 
Sağlık Çalışanları Günü
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, meslekte 20 yılına dolduran emektar sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.
Sağlık Haberi
Sağlık Çalışanları Günü

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi tarafından 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası çerçevesinde bir otelin restoranında etkinlik düzenlendi.
         Etkinliğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Durmuş Ali Turgut, Beyşehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Kosat, Seydişehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Fatih Altıntepe, hastane yöneticileri, hemşireler, hekimler, sağlık çalışanları ve sendika temsilcileri katıldı.
        Beyşehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Kosat,sağlık çalışanları olarak aslında kendilerinin çileli bir yolun kaldırım taşları olduklarını söyledi. "Hepimiz o taşların birer parçasıyız, Üstad Necip Fazıl'ın 'kaldırımlar' şiiri tam da bize uyuyor gibi sanki" diye konuşan Dr. Kosat, "Hepimiz bu çileli yolda yürürken bazı kirli ayaklar da bu kaldırımlara basmakta, kirlenmekte; ne kadar kirlensek de ben sizin bir rahmet yağmuruyla temizlendiğinize inanıyor ve en temiz günler sizlerin olsun diyorum" dedi.
        Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise, Konya'daki 23 hastane içerisinde Beyşehir Devlet Hastanesi'nin 2014 yılında birliğe bağlı hastaneler içerisinde şampiyon hastane olduğunu söyledi. Bundan dolayı hastane yöneticileri ve çalışanlarını kutlayan Darılmaz, bu başarının 2015 yılında da geleceğinden şüphesi olmadığını belirtti. Darılmaz, konuşmasında, sağlık çalışanlarına da seslenirken, çalışanların işlerini yaparken yığınla hayır duası aldığını, ama beddua alma ihtimalinin de olduğunun altını çizerek, "Bu bize bağlı, çok önemli. Yaptığımız işin mutlaka hakkını vermeliyiz ve biz bunu veriyoruz. Sağlık çalışanları son 13 yılda istisnasız, kesinlikle bütün birimler göz önüne alındığında kendini en iyi yenileyen, en iyi modernize edendir ve halk nazarında da en fazla takdiri alan kurum ve kuruluştur" diye konuştu.
         Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, hemşirelerin nezdinde tüm sağlık çalışanlarının gününü kutladı. Hemşirenin Anadolu'da kız kardeşe ya da ablaya da söylendiğine vurgu yapan Kaymakam Başıbüyük, "Bunun anlamı şu olsa gerek, kendisine yakın hissedilen, kendisine yardımcı olan anlamı ifade ediyor diye düşünüyorum. Muhtemelen Farsça'dan dilimize geçmiş bir kavram. Dolayısıyla hemşirelik bizim kültürümüzde, Anadolu'nun yapısında, geninde olan bir durum. Tabi bu meslek haline gelmesi batıdan gelmiş biliyorsunuz. Hemşireler ve sağlık çalışanları toplumun tamamına hitap eden, tamamıyla ilgili olunan bir meslek, çünkü zenginde, fakir de hasta oluyor. Küçük de büyük de hasta oluyor. Dolayısıyla kendinizi çok iyi donatmanız, yetiştirmeniz gerekiyor" diye konuştu.
         Programda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Parlakkaya ile tüm hemşireler adına hemşire Dilek Şahbaz da günün anısına birer konuşma yaptı.
          Konuşmalardan sonra Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dp. Dr. Darılmaz, 2014 yılının Konya'daki şampiyon hastanesi olan Beyşehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Kosat'a teşekkür belgesini takdim etti. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de günün anısına Genel Sekreter Darılmaz ile Tıbbi Hizmetler Başkanı Mustafa Parlayıcı'ya Beyşehir Gölü ve tarihi Taşköprü'yü yansıtan bir tablo hediye etti.
         Programın sonunda meslekte 20 yılını dolduran sağlık çalışanlarına teşekkür belgeleri katılımcılar tarafından verildi.
         Program, yemek ve müzik eğlence programı ile sona erdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, meslekte, 20, yılına, dolduran, emektar, sağlık, çalışan
Yorumlar
Haber Yazılımı