Haber Detayı
12 Ekim 2018 - Cuma 10:18 Bu haber 8176 kez okundu
 
Savunma Sanayi Zirvesi İlk Meyvelerini Verdi
BEYŞEHİR - Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Analiz Projesi hayata geçiyor.
Ekonomi Haberi
Savunma Sanayi Zirvesi İlk Meyvelerini Verdi

BEYŞEHİR - Geçtiğimizi günlerde Konya'da gerçekleştirilen 3. Savunma Sanayi Zirvesinde, KOP idaresi ile Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) arasında imzalan eğitim ve danışmanlık projesi işbirliği sözleşmesi imzalanmıştı.

          Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının “Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılması Projesi” kapsamında başlattığı ve Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı STM A.Ş. ile birlikte yürüttüğü ihtiyaç analizi projesinin ikinci ayağı olan ‘Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Eğitim ve Danışmanlık Projesi kapsamında; Huğlu Meslek Yüksekokulu  toplantı salonunda Huğlu ve Üzümlü’lü silah sanayicilerine bilgilendirme program düzenlendi.

         Türkiye’nin av tüfeği üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini karşılayan, ihracat rakamları, yurtdışı pazar çeşitlilikleri ve istihdam verileri ile dikkatleri üzerine çeken Huğlu ve Üzümlü gibi av tüfeği üreticilerinin milli savunma sanayine entegrasyonu için 2018 yılı Şubat ayında başlatılan ‘Huğlu ve Üzümlü Silah Sanayinde Katma Değerin Artırılmasına Yönelik İhtiyaç Analizi Projesi’nin başarı ile tamamlandığını, imzalanan Eğitim ve Danışmanlık Projesi sözleşmesi ile çalışmanın uygulama ayağına geçildiğini belirten KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, “Beyşehir’e bağlı Huğlu ve Üzümlü mahallerinin ekosistemini temsil edecek şekilde belirlenen firmalar ile ürün konfigürasyonu, firma yapıları, talep toplama, tasarım, tedarik, imalat/üretim, kalite kontrol, satış ve pazarlama süreçleri ile ürün geri dönüş süreçlerinin analiz edildiği saha çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan sentez sonucunda, ‘Analiz’, ‘Eğitim’, ‘Danışmanlık, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP)’ ve  ‘Entegratörlük’ başlıklarını atılması gereken adımlar olarak ortaya koyduk” dedi. 

      STM A.Ş. Think Tech’den Proje Yöneticisi Mehmet Hilmi Özdemir Huğlu ve Üzümlü’de savunma sanayine yönelik işbirliğini sağlayacak çalışmalar, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri bir araya getirerek bölgenin ve ülkenin savunma sanayisine hizmet edecek yeni aktörleri hayata geçirirmesi gerektiğini söyledi ve proje kapsamında neler yapılacağı hakkında sunumunu gerçekleştirdi.

      Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık’da; üye odaklı olarak çalışmaktan ve her zaman üyelerimizin yanında olmaktan mutluluk duyduk, üyelerimizin savunma sanayisine üretim yaparak katkıda bulunması bizi gururlandırdığı gibi, ülkemiz ekonomisine ve istihdama artı değer katmaktadır. Bu projeye tüm silah sektöründeki üyelerin iştirak etmesi gerektiğini söyledi.

         Programa; KOP Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Mevka’dan Fatih Yalçın, STM Proje Yöneticisi Dr. Mehmet Hilmi Özdemir, Huğlu MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr Mehmet Emre Erdoğan, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Huğlu Muhtarı Mehmet Harman, Üzümlü Muhtarı Salih Özparlak ile Huğlu ve Üzümlü’lü silah üreticileri katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Savunma, Sanayi, Zirvesi, İlk, Meyvelerini, Verdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı