Haber Detayı
17 Aralık 2023 - Pazar 18:55 Bu haber 49390 kez okundu
 
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Beyşehir’de
BEYŞEHİR - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Beyşehir'de tarihi Eşrefoğlu Camisini ziyaret etti.
Güncel Haberi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Beyşehir’de

BEYŞEHİR - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Beyşehir'de tarihi Eşrefoğlu Camisini ziyaret etti.

Hazreti Mevlana’nın 750.Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni’ne katılmak üzere Konya’ya gelen TBMM Başkanı Kurtulmuş, Beyşehir'e gelerek buradaki Eşrefoğlu Camisini ziyaret etti.

Kurtulmuş’u ziyaretinde Beyşehir ilçe protokolü karşıladı.

Kurtulmuş, cami ziyaretinde vatandaşlarla da sohbet etti. Kurtulmuş’un ziyaretinde Eşrefoğlu Camisinin  kış döneminde yaşadığı ısınma sorununun da gündeme geldiği ve alttan ısınma sistemine kavuşturulmasına yönelik taleplerin aktarıldığı öğrenildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’a cami ziyaretinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Ak Parti Beyşehir İlçe Başkanı Kahraman Şanal, Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek ve beraberindekiler de eşlik etti.

Kurtulmuş, ziyaretinin ardından Konya'ya döndü.

Öte yandan, Kurtulmuş, Eşrefoğlu Camisi ziyaretine ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında da,  “Hz. Mevlâna'nın vuslatının 750. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geldiğimiz Konya'da, Beyşehir Eşrefoğlu Camii’ni ziyaret ettik.

Selçuklu mimarisinin en nadide örneklerinden biri olan Eşrefoğlu Camii; mihrabı, minberi, ahşap direkleri ve motifleriyle güzel Anadolu’muzun kültürel mirasını zenginleştiriyor.”ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: TBMM, Başkanı, Numan, Kurtulmuş, Beyşehir’de,
Yorumlar
Haber Yazılımı